Acoustic Me

ROBERTO MORBIOLI TRIO – Acoustic Me
Format: CD/ Label: Phamosa Records
Releasedatum : 16 januari 2016

Tekst: André Wittebroek

Een jaar of twee geleden was ondergetekende bij een concert van Roberto Morbioli met zijn band Morblus in zaal BLUES in Rhede (D). De band speelde een elektrische show en het was een verrassend goed optreden. Er is nu een akoestische cd van Roberto uit en Blues Magazine wil daar natuurlijk graag meer van weten.
De cd zit in een mooie degelijke klaphoes en er zit een tekstboekje bij. Het ziet er professioneel uit. Deze cd heeft Roberto niet opgenomen met zijn band Morblus maar met Paolo Legramandi op basgitaar en achtergrondzang en Nicolo Taccori op drums. Het is een heerlijk relaxte cd geworden met veel akoestisch werk ( logisch met zo’n titel). De teksten zijn erg persoonlijk en het eerste nummer Mother’s House, over zijn eigen oudershuis, is daar meteen een goed voorbeeld van. Laidback, rustig, goed gezongen, mooi akoestisch gitaarwerk met ingetogen begeleiding van basgitaar en drums. My Baby’s Gone heeft een J.J. Cale ritme, het kabbelt heerlijk weg met koortje, dobrospel, handklap. In I Love You Much And More wordt de liefde aan zijn geliefde verklaart, het wordt in een wat een lagere toon gezongen en dat past er prima bij. Intiemer. Een heerlijke slowblues met mooi gitaarintro is I’m In The Blues met in het middenstuk akoestisch gevoelig gitaarspel. Met een kort salsa-intro begint Love Affair dat ook een sneller ritme heeft. Stem en gitaar gaan ook in duet. Het liefdeslied You Smile is weer een ode aan de geliefde en heeft een funkier ritme. Het in het Italiaans gezongen Specchi Rosa, Specchi Blu, (geen idee waar het overgaat), is zalige jazz, puur. Het instrumentale Childhood Memories wordt vlot en luchtig gespeeld. De stem van Roberto is hoog in Mama Told Me, slidegitaar en dreigende drumslagen op de achtergrond geven het nummer een wat dreigender karakter. Het onbevangene van een kind wordt beschreven in Miracles. Train To Tyngsborough is een uptempo instrumentaal nummer met een hoofdrol voor prachtig akoestisch gitaarwerk. Klasse gespeeld! Met Under A Sky Like This sluit de cd af op de kenmerkende ingetogen manier van dit album.

Roberto Morbioli Trio - "Train To Tyngsborough" + "My Mother's House" by Roberto Morbioli

Conclusie:
Met ‘Acoustic Me’ heeft het Roberto Morbioli Trio een prima luister-cd afgeleverd met mooie teksten. Een perfecte cd om van te genieten op rustige of romantische momenten!

Line-up:
Roberto Morbioli – guitar and vocals
Paolo Legramandi – bassguitar and background vocals
Nicolo Taccori – drums

Tracks:
01. Mother’s House
02. My Baby’s Gone
03. I Love You Much And More
04. I’m In The Blues
05. Love Affair
06. You Smile
07. Specchi Rosa, Specchi Blu
08. Childhood memories
09. Mama Told Me
10. Miracles
11. Train To Tyngsborough
12. Under A Sky Like This

Website: Roberto Morbioli

 


Ook op Blues Magazine ...