Foto Recensie: Robert Jon & The Wreck – Robert Jon & The Wreck

Robert Jon & The Wreck – Robert Jon & The Wreck
Format: Cd – Digital / Label: Robert Jon Music
Releasedatum: 27 april 2018

Tekst: Jos Verhagen

Ik had het genoegen kennis te maken met de muziek van Robert Jon & The Wreck tijdens het Moulin Blues Festival in Ospel eerder dit jaar. En na een aarzelend begin, hadden zij na twee nummer de gehele zaal om met hun Southern rock. Zeker na de wervelende uitvoering van Cold Night, een fantastische stukje Southern rock in de stijl van Lynyrd Skynyrd.

Nu is er hun nieuwe album, genaamd ‘Robert Jon & The Wreck’. Een plaat vol mooie Southern rock, een plaat waar Robert Jon Burrison, een man die uitstraalt een klassieke redneck te zijn, laat horen een bijzonder getalenteerde muzikant te zijn. Zeker in de uiterst gevoelige ballad Shine On laat hij horen een fantastische zanger te zijn. Ondersteunt door mooi gitaarspel van Kristopher Butcher, die inmiddels bij live shows is vervangen door de ook niet misselijke Henry James, een meester met de slide. Na het wat rustige begin van dit album met nummers als Old Friend en Let It Go komt Robert Jon met zijn Wreck pas goed op gang met het I Know It’s Wrong en het funky High Time, “ Its about high time we hit the road”. Ik hoop het, in het najaar worden ze verwacht in Nederland en als het net zo’n feest wordt als in Ospel wordt het weer genieten. High Time is een geweldig nummer mooie achtergrondzang, vlammende saxofoon, knallende slide gitaar solo en zo levendig en vol afwisseling. I Got My Eyes On You, ook zo’n lekkere track met een vleugje Journey en een mooie hoofdrol voor Steve Maggiora op keyboards.
Het hele muzikale kunnen van Robert Jon & The Wreck komt tot uiting in het ruim acht minuten lange instrumentale werkstuk Withchcraft. Vanaf het intrigerende onderliggende basritme tot aan de gitaar en keyboard uitspattingen, de tempo wisselingen, een nummer dat je in een trance meeneemt langs alle Southern rock velden en waar zeker live alle ruimte is om te excelleren als muzikant. En dan is er alweer het laatste nummer Forever Isn’t Long Enough, weer zo’n klasse ballad van Robert Jon. De ballads zijn de nummers waar hij op zijn sterkst is.

Liefhebbers van Southern rock kunnen dit blindelings aanschaffen en moeten de concertagenda goed in de gaten houden, om deze klasbakken aan het werk te kunnen zien. Niets dan lof voor dit gezelschap.


Tracklist:
01. Old Friend
02. Let It Go
03. I Know It’s Wrong
04. Shine On
05. High Time
06. I Got My Eyes On You
07. Witchcraft
08. Forever Isn’t Long Enough

Band:
Robert Jon Burrison: Lead Vocal/Gitaar
Kristopher Butcher: Lead Giatar/Vocals
Steve Maggiora: Keys/Vocals
Andrew Espantman: Drums/Percussion
Dave Pelusi: Bass/Vocals
Background vocals: Anesha Rose
Saxofoon: Adrian Olmos

New members:
Gitaar: Henry James
Bass: Warren Murrell

Website: Robert Jon & The Wreck


Ook op Blues Magazine ...