Foto Recensie: Rob Heron And The Tea Pad Orchestra - Eta Carinae

Rob Heron And The Tea Pad Orchestra – Eta Carinae
Format: Limited Editio 10’’ Vinyl LP – Digital /Label: Tea Pad Recordings
Releasedatum: 11 oktober 2019

 Tekst: Paul Op den Kamp

Een kort album dat in beperkte oplage maar verkrijgbaar zal zijn. De EP wordt gedrukt in een oplage van maar 300 stuks. Driehonderd gelukkigen die thuis de naald van de lp speler op het zwarte goud kunnen plaatsen. Alle anderen zullen het moeten doen met de digitale versie.

Voor iedereen die ooit had gehoopt op de combinatie van Beatles pop vermengd met Sci-Fi tintje, dit is je plaat. In vier korte liedjes dansen Dr Who, Captain Kirk en Major Tom vrolijk tussen de sterren en planeten. Muziek waar je niet niet vrolijk van kan worden. Het idee moet niet ontstaan dat het gaat om epische sci-fi vertolkingen zoals bij Yes, Jean Michel Jarre of Dream Theater. Muzikaal gezien staat de band ergens tussen de eerdergenoemde ‘fab four’ en de dansbare klanken van Django Reinhardt. Ideaal voor de B-movie artwork die het plaatje omhult.
De eclectische combinatie van stijlen doet denken aan een vergelijkbaar wonderlijk gezelschap. Namelijk, het Zwitserse gezelschap Mama Rosin. Hun mix van cajun en blues lijkt qua mate van versmelting op de potpouri die Rob Heron en zijn orkest hanteert.

Dat het gaat om wat eigenlijk een single met een lange speelduur is valt mij wat tegen. Het feest is voorbij voordat je goed in het feestgedruis staat. Een volledig album had mogelijk meer indruk gemaakt.

Hun website vermeldt momenteel geen concerten buiten het Verenigd Koninkrijk. Of de Brexit nu hard of zacht wordt bij een eventuele oversteek over het kanaal kan de band misschien gebruik maken van de raket op de albumhoes.


Tracklist:
01. Swingings Like A Brick
02. Basket Full Of Nothing
03. Black Dog
04. Eta Carinea

Website: Rob Heron And The Tea Pad Orchestra


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.