Roadside Glorious – Brawn And Bone
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 2 september 2018

Tekst: Peter Marinus

Wat krijg je als je bands als The Black Crowes en The Allman Brothers Band zou kunnen samenvoegen? Een band als Roadside Glorious! Een vrij jonge band uit New Orleans, die hun muziek zelf, zeer terecht, Southern rock & roll noemt. Naast funky invloeden met een behoorlijk bluesgehalte komen er ook regelmatig Allman-achtige gitaarpartijen voorbij in hun muziek. Daarnaast is er ook genoeg soul in hun muziek te vinden en die was ook altijd al aanwezig in de muziek van Zuidelijk Amerikaanse bands als Wet Willie en The Cate Bros. De band bestaat uit sologitarist Evan Hall, zanger, gitarist en harmonicaspeler Basch Jernigan, bassist Tyler Self en drummer Aydan Closson.

Ze openen hun album zeer overtuigend met het zeer swingende Lay Your Weapons Down, de single van dit album. Een energiek stuwend nummer met Southern rock achtig gitaarwerk. Daarna volgt het lome funky Give It One More Try met een bluesy loeiende harmonica en tegendraadse breaks. De vette funky rock van Catalina met zijn lome grooves doet denken aan het geluid van de al eerder genoemde Wet Willie en The Cate Bros.
De Allman Brothers zijn duidelijk aanwezig in het pompende By The Roots, een stevig pompend bluesrock numer met prachtig duo-gitaarwerk. Brawn And Bone is een erg soulvol, hoekig groovend nummer met een hoog Black Crowes percentage. Ook in het bluesy soulnummer Jasmine zijn de Black Crowes terug te horen. Een opgewekte swinger met priemend gitaarwerk.
Gone Girl klinkt daarna wat meer ingetogen, maar wel degelijk swingend. Een soulnummer met Curtis Mayfield trekjes. Ook Ain’t No Friend Of Mine is een soulnummer. Dit keer een ballad met een loom zinderend geluid, onder andere door de huilende harmonica en de knallende slide. Sure As Hell klinkt stukken venijniger met felle hoekige funky riffs en ingenieuze breaks.
De luie groover Free My Soul sluit het album zeer soulvol af met wederom Allman-achtig gitaarwerk.

De jonge band Roadside Glorious heeft een erg lekker, zeer veelbelovend album afgeleverd, dat zeer zeker aan te raden is aan Southern rock fans en fans van een band als The Black Crowes.


Tracklist:
01. Lay Your Weapons Down
02. Give It One More Try
03. Catalina
04. By The Roots
05. Brawn And Bone
06. Jasmine
07. Gone Girl
08. Ain’t No Friend Of Mine
09. Sure As Hell
10. Free My Soul

Website: Roadside Glorious