Foto Recensie: Richie Arndt, Timo Gross, Alex Conti - Crossing Borders

Richie Arndt, Timo Gross, Alex Conti – Crossing Borders

Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen
Format: CD/ Label: Fuego/ Release: december 2011

Tekst: Frank van Engelen

Het drietal Arndt, Gross en Conti is al lang geen onbekende meer in het Blues circuit denk ik zomaar. Deze mannen hebben hun sporen al reeds verdiend in hun persoonlijke albums maar ook al in deze vorm als een trio bezetting. De cd’s die de naam Vineyard Sessions droegen lieten al zien dat deze mannen erg gewaagd aan elkaar zijn, en ook meteen elkaar erg goed weer aanvullen. Te denken hierbij valt misschien wel aan de glorietijd van Paco Pena, Mc. Laughlin en Aldi Meola, die met hun gitaarspel menigeen hebben bekoord. Zij deden dat met Latin, Jazz en Jazz rock dingen en deze mannen laten zien dat Blues heel prima klinkt in akoestische setting. Dat wisten we natuurlijk ook uit het verleden al, want de begindagen van de blues was dat juist ook: een gitaar en stem en meer niet. Deze mannen doen er echter nog iets anders bij. Behalve dat ze de Blues elementen gebruiken, hebben ze alle drie een prima stem om in het vaarwater van Crosby Stills and Nash te gaan vertoeven, en dat klinkt ronduit geweldig. Je moet het maar durven zeg. De vineyard Sessions waren live, en dit nieuwe album is een echt studio album dat net de grenzen weer ietsje verlegt met de vorige projecten dus. Vandaar de naam Crossing Borders dus vermoed ik, Het oversteken van de grenzen vrij vertaald.

Op dit nieuwe album horen we de drie in topvorm als je het mij vraagt. Timo Gross en Richie Arndt zorgen wat meer voor de stevig Slide en heftige solo’s in de nummers, terwijl Alex Conti zorgt voor uitstekende Rocky ritmes erbij.’ Dit levert een zeer gevarieerde cd op kan ik u zeggen. Gewoon ook E Bluesnummers komen we tegen, maar wel heel mooi aangekleed. Timo Gross kan sowieso al terug kijken op een glanzende periode, en ook Richie Arndt. Alex Conti is meer van de projecten moet ik zeggen. Hij deed ook al dingen met een andere grote ster uit Duitsland Gregor Hilden. Wil je wat meer weten over de genoemde albums, dan kan je de informatie lezen elders in dit magazine bij de recensies. Laten we dit album eens even onder de loep nemen dan.

Het album telt allemaal eigen nummers, wat ik al heel erg knap vindt, en ook het geluid is top te noemen en kristal helder. Zoals ik al zei, de heren doen niet onder voor elkaar, maar weten ook prima ruimte aan elkaar te geven in de diverse tracks.

Riviera Sunrise is de opener en hoort zich aan als een soort countryfolk nummer dat klinkt als C.S.&N. Dus prachtige vocalen en een heel mooi gitaar ensemble.
Turn Your Car Around, is een soort My Baby achtig nummer qua ritme, terwijl Down To The Limit een Funky inslag kent, en heel erg weer klinkt als Graham Nash and Stills. Funky stuff dus, met akelig goede stemmen en solo’s in deze zinderende track. Ook het nummer How Can I Win Your Love Again is er eentje om in te lijsten vind ik
Out For The Nation is een bluessong die af en toe een beetje Stonesachtig klinkt. Een van de hoogtepunten vind ik Pillow Blues dus, een E blues met Crosby Stills and Nash items, oei wat mooi zeg.
Why klinkt een beetje People Get Ready achtig en is een mooie ballade met prachtige gitaarklanken en ook stem. You Seen It All, wederom Graham Nash achtig qua stem maar ook qua stijl van song dus. Weer die backing vocals die er vooral niet om liegen. Weer zo een beauty:  Clap Your Hands, een pracht van een countryrock song met oh zo mooie loopjes er in. Afsluiter I Wanna Be Your Mate klinkt als Neil Young zelfs een beetje, en heeft ook wat Byrds is zich ala sixties dus.

Ja vrienden, de  Blues is  aanwezig maar vooral vermengd met de passie voor de country rock van Eagles, C.S.N. coryfeeën dus. Het lijkt wel een soort eerbetoon voor deze mensen. Prachtig gedaan heren, zeker gaan luisteren.

Tracks:
01.Riviera Sunrise
02. Turn Your Car Around
03  Down To The Limit
04. How can I Win Your Love Again
05. Stand Up
06. One For The Nation
07. Pillow Blues
08. Why
09. You’ve Seen It All
10. Desperados On The Screen
11. Clap Your hands
12. I Wanna Be Your Mate.

Website artiest: http://www.arndtgrossconti.com


Ook op Blues Magazine ...