Ricci and Krown - City Country City album cover

Zet drie top artiesten bij elkaar. Specialisten in de blues. Maar een ieder met zijn eigen geluid. Een ieder met zijn eigen instrument.
Een hammond speler, een harmonica speler en een drummer. En kijk wat er gaat ontstaan.

Een album met de titel City Country City.

Tekst: Hans Wolven

Jason Ricci is de harmonica man. Een van de moderne jongens. Alhoewel ik zijn spel wel eens vind lijken op Good Old Paul Butterfield. Naast zijn harmonicaspel is hij ook een begenadigd zanger en tevens songwriter.
Joe Krown is de organist, pianospeler. De man die thuis is in de New Orleans stijl. Momenteel deel uitmakend van de Kenny Wayne Sheperd band.
De drums worden bespeeld door Doug Belote. Hij ondersteund het tweetal op een geweldige manier.
Het album bestaat uit 12 tracks die bestaan uit een combinatie van jazz/blues en funk. Soms originele nummers, soms covers.

Een ongebruikelijke, maar veelbelovende aanpak, waarvan de uitkomst wordt onthuld in de eerste momenten van het openings- en titelnummer: ” City Country City”.
Opvallend bij bijna alle nummers is het inspelen met de harmonica bij stukken waar normaal een saxofoon klinkt.
Het stemgeluid van Jason komt goed tot zijn recht in het vloeiende bluesnummer Down at the juke. Maar ook zijn passende harmonica geluid.
Het pareltje van dit album vind ik toch zeker het nummer Driftin Blues. Hier hoor je de echte kwaliteit van deze rasmuzikanten. In het nummer voert Ricci een emotioneel geladen solo uit, waarbij hij het meeste haalt uit het relatief korte melodische bereik van de mondharmonica.

Al met al vind ik dit een Top Album. Dat zeker niet onderbelicht mag blijven.

 
Tracks
1 Country City Country
2 Down n Dirt
3 Badger the Witness
4 My Mama Told Me
5 Feel good funk
6 It starts with me
7 Down at the Juke
8 Upshot
9 Driftin Blues
10 The Jimmy Smith Strut
11 Just A Playboy
12 Ode to Billy Joe


Ook op Blues Magazine ...