Rex Peoples & X Factr – Fried Food / Hard Liquor
Format: CD – Digital / Label: 725259 Records DK
Releasedatum: 8 januari 2018

Tekst: Peter Marinus

Blueszanger Rex Peoples uit Colorado zit al 35 jaar in het vak. Op tweejarige leeftijd begon hij al te zingen en is daar niet meer mee gestopt. Tegenwoordig kan hij ook nog als “vocal coach” ingehuurd worden. En die ervaring spat van zijn zang af. Wat zit daar een enorme hoeveelheid soul in! De stem doet denken aan nog zo’n vocale gigant, Johnny Adams. Op dit album wordt Rex begeleid door zijn band X Factr, en nee, dat is geen typefout.
De band bestaat uit Dan Haynes op piano, Carleton Pike op drums, Jim DeSchamp op gitaar en bassist Bob Tiger. Verwacht geen spetterende blues op dit album. De band produceert een ingehouden geluid met een jazzy en soulvol randje waarin Rex zijn vocalen prima kwijt kan.
Met iedere andere zanger hadden er wellicht momenten van verveling opgetreden maar door de power strot van Rex is daar totaal geen sprake van.

Zijn ervaring spat er gelijk van af in de opener Lord Willing, een tegen gospel aanleunend rhythm & blues nummer met een dwingend ritme. In de ingehouden shuffle I Love The Blues valt het nogmaals op wat een enorme hoeveelheid soul Rex in zin stem heeft. Dat geldt eigenlijk ook voor het al even ingehouden Field Hand Blues. In All Day Blues gooit de band eindelijk de schroom ietsjes van zich af. Voor het eerst hoor ik gitarist Jim DeSchamp fel soleren.
Daarna wordt de elektrische piano ingezet in de lome shuffle Fried Food/Hard Liquor met lekker priemend gitaarwerk. Het geluid van Make Bad Look Good gaat de jazzy kant op met een funky ritme. Rex steelt de vocale show met zijn soulstrot in de slowblues Trouble Man.
Het album wordt afgesloten met twee zeer uitbundig swingende nummers met een zeer stuwend gospel gevoel, Lover en I Wanna Know.

Dit is verplichte kost voor fans van vocale blues met een hoge dosis soul.


Tracklist:
01. Lord Willing
02. I Love The Blues
03. Field Hand Blues
04. All Day Blues
05. Fried Food/Hard Liquor
06. Make Bad Look Good
07. Trouble Man
08. Talkin’ With My Baby
09. Lover
10. I Wanna Know

Website: https://www.facebook.com/RexPeoplesAndXFactr/


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.