Reverend Raven & The Chain Smokin` Altar Boys – My Life
Format: CD / Label: Nevermore Records
Releasedatum: 9 februari 2018

Tekst: Peter Marinus

Geachte blues parochie….het doet mij deugt om een nieuwe voorganger aan u te mogen voorstellen. Hoewel nieuw…Reverend Raven zit samen met zijn Chain Smokin` Altar Boys al 20 jaar in het bluesvak en heeft in vrijwel elke tent in de Midwest en Florida gespeeld.
Dit achtste album van onze dominee is een compilatiealbum met hierop oude nummers in een nieuwe mix en in sommige gevallen opnieuw ingespeeld. Het is vooral Chicago blues wat hier de klok slaat. In de stijl van bijvoorbeeld Little Charlie & The Nightcats of The Fabulous Thunderbirds.

Zo is Handyman een luie shuffle met schroeiende harmonica van Westside Andy. De dominee biedt zich in dit nummer aan als klusjesman, die in elk vertrek van uw huis wel iets kan klussen. Inclusief de slaapkamer…
In de shuffle Bee Hive Baby met zijn donderende drums gaat de dominee op de Casanova toer. Hij doet dit met teksten als “You look so good, you make my stinger rise” De shuffle Creature Of Habit heeft een onweerstaanbare drive met een loeiende harmonica solo. In Bad Little Girls begeeft de dominee zich wederom op glad ijs middels een lekker swingende shuffle.
In de funky shuffle I Want To Love verklaart de dominee zijn parochie de liefde,  begeleid door brullende harmonica en priemende gitaar. Once The Women Start Talking vermengt blues met rhumba. Losjes vanuit de heupen wiegend zorgt de dominee ervoor dat het vrouwelijke deel van zijn parochie zich van hem af keert. In de pompende recht voor z’n raap Chicago blues van My Life kijkt de dominee terug op zijn leven. Het rauwe Big Bee met vervormde zang doet, niet verrassend, veel aan “I’m A King Bee” denken maar dan stukken rauwer. De slowblues I Can Do You Right valt op door zijn  deep soul geluid. De dominee laat zijn priemende gitaar prima spreken in het funky She’s Moving On.
De soepel swingende shuffle I’m Your Honeyboy zorgt voor de afsluiting van dit album.

Er staat echt niet één slecht nummer op dit album. Een album waarmee onze dominee zeer zeker nieuwe blues zieltjes zal winnen.


Tracklist:
01. Handyman
02. Bee Hive Baby
03. Creature Of Habit
04. Bad Little Girls
05. I Want To Love You
06. Once The Women Start Talking
07. My Life
08. Here Comes My Baby
09. Praying For A Princess
10. Big Bee
11. Looking For Love
12. Slow Burn
13. Someday When I’m Dead And Gone
14. I Can Do You Right
15. She’s Moving On
16. I’m Your Honeyboy

Website: Reverend Raven


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.