Rev. Sekou – In Times Like These
Format: CD – LP / Label: Zent Records
Releasedatum: 19 mei 2017

Tekst: Peter Marinus

Wanneer je het over een album met een duidelijke boodschap hebt, dan heb je het zeker over dit album van Rev. Sekou uit St. Louis, Missouri. Deze singer-songwriter, die voluit Rev. Osagyefo Uhuru Sekou heet, is een veelzijdig mens. Hij is aktief als auteur, documentairemaker, theoloog en activist. Als activist belandde hij ook af en toe in de gevangenis.

Niet voor niets begint en eindigt het eerste nummer van dit album, Resist, met flarden uit de protest speech naar aanleiding van de door de politie vermoorde zwarte tiener Michael Brown. Het nummer is een krachtige gospel blues met een bonkend, marcherend ritme. Zeer fraai zijn de korte orgelstootjes van soul veteraan Rev. Charles Hodges. De boodschap komt duidelijk over: “that what won’t kill you, will make you stronger”.
In Times Like These is een gospelblues met losjes, funkend ritme. Dit nummer lijkt New Orleans muziek te vermengen met de losse rootsrock van the Band. Een nummer met enorm veel power en emotie met een onderhuids borrelende begeleiding.
De cover van het Bob Marley nummer Burnin’ And Lootin’ is een zeer gedreven aanklacht tegen de geüniformeerde autotoriteiten. Gegoten in een loom bluesnummer met het tempo van een New Orleans begrafenismars.
Lord, I Am Running (99 ½ Won’t Do) is een naargeestige langzame blues met dreigend blaffende honden, die achter Sekou aan zitten. Muddy And Rough (Woyaya) is een langzaam bonkende, brandende blues met schurend gitaarwerk en een soulvol orgel. Ondanks de dreigende melodie spreekt er toch enorm veel hoop uit dit nummer.
The Devil Finds Work is wederom een loodzwaar schurende gospelblues met zwiepende pedalsteel van A.J. Ghent. Halverwege gaat het nummer over in uitbundig swingende gospel. Rev. Charles Hodges eist de hoofdrol op met zijn swingende orgel spel in de uptempo gospelblues van When The Spirit Says Move. Hij is trouwens ook helemaal in zijn element in de emotionele soul ballad Loving You Is Killing Me waarin de pedalsteel ook een voorname rol speelt.
Het album wordt afgesloten met een positieve song, Problems, vol kracht, vorm gegeven in een krachtige soul ballad.

Een zeer krachtig album met een duidelijke boodschap met prima  gospel en soul muziek en klasse musici als Rev. Charles Hodges Cody en Luther Dickinson. En niet te vergeten de rauwe soulstrot van Rev. Sekou!

Tracklist:
01. Resist
02. In Times Like These
03. Burnin’ And Lootin’
04. Lord, I Am Running (99 ½ Won’t Do)
05. Muddy And Rough (Woyaya)
06. The Devil Finds Work
07. Old Time Religion
08. When The Spirit Says Move
09. Loving You Is Killing Me
10. Will To Win
11. Problems

Website: Rev. Sekou

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by