Reloaded – My Longest Mile
Format: CD – Digital / Label: Bluestown Records
Releasedatum: 23 februari 2018

Tekst: Peter Marinus

Het is eerlijk gezegd al een tijdje terug dat ik bluesklanken vanuit Noorwegen heb gehoord. Maar dat lange wachten wordt meer dan goed gemaakt door het nieuwe album van de Noorse band Reloaded uit het plaatsje Netodden. De band bestaat uit Heidi Blåsmo (zang), Øyvind Vassli Hansen (gitaar), Jarle “Charlie” Børresen (Hammond, keyboards), Tony Caddle (bas) en Lars Ove Fjelldahl (drums).
Hoewel de band in eigen land te boek staat als bluesrock band dienen daar toch wat nuances bij geplaatst te worden. Verwacht hier geen snoeiharde bluesrock of boogie maar meer een geluid dat ergens tussen de funk, soul en Melissa Etheridge-achtig werk in hangt maar wel met een flink bluesy randje.

Een goed voorbeeld daarvan is de opener Bigger Balls. Een soepel funky nummer met rauwe, bluesy zang van Heidi en een spetterende soulvolle gitaarsolo. Heidi zingt “I’ve got bigger balls than you’ll ever get”! Tsja, en wat moet ik mij daar nou bij voorstellen…. In Saturday Night Diva probeert Heidi haar kater te boven te komen in een loom, lichtfunky nummer, dat gedragen wordt door haar soulvolle, nonchalante zang. My Longest Mile opent met een broeierige akoestische slide, die een zinderend duet aangaat met een huilende elektrische gitaar. Een fraaie atmosferische ballad vol met huilende gitaren.
In het stuwende Devil’s Kiss klinkt Heidi als het bluesy zusje van Melissa Etheridge of Alannah Myles. Een mid-tempo rocker met een lekker pompend orgel en scheurende slidegitaar. Het traag pompende Up Yours vertoont Black Crowes trekjes en is een log soort funky bluesrock. De funky bas opent Majority’s Mask, een loom funkend nummer van het ingetogen soort, waarin zowaar een stukje hiphop opduikt. Daarna is het de beurt aan de intieme ballad Listen Now met priemend, bluesy gitaarwerk. Definiteley Maybe Baby is een superfunky nummer met gesmeerde grooves a la the Spin Doctors en pompende bluesy breaks. In het stuwende soulnummer Born Without Rhythm is het “gebrek aan ritme” totaal niet hoorbaar want we hebben hier te maken met een hecht swingend nummer.
Reloaded neemt afscheid via de slowblues I Pray For You waarin het bluesy stemgeluid van Heidi nog het beste tot zijn recht komt.

Een heel sympathiek en alleraardigst album dat aantoont dat er in Noorwegen ook prima bluesrock te vinden is!


Tracklist:
01. Bigger Balls
02. Saturday Night Diva
03. My Longest Mile
04. Devil’s Kiss
05. Up Yours
06. Majority’s Mask
07. Listen Now
08. Definiteley Maybe Baby
09. Born Without Rhythm
10. I Pray For You

Website: Reloaded


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.