Reef – In Motion – Live From Hammersmith
Format: CD – DVD – BluRay / Label: EarMusic
Releasedatum: 22 februari 2019

 Tekst: Joop van Rossem

De naam Reef stelt in Nederland bar weinig voor maar dat is in het thuisland Engeland wel anders: drie van de vijf studioalbums wisten zich daar te verzekeren van een notering bij de bovenste tien: ‘Replenish’ (1995, nummer 9), ‘Glow’ (1997, nummer 1) en ‘Rides’ (1999, nummer 3). Het in 2000 uitgebrachte ‘Getaway’ schopte het tot de vijftiende plek, terwijl ‘Revelation’, na de heroprichting in 2009 verschenen, mocht zich verheugen in een zesentwintigste plaats.
Op singlegebied kon Reef ook de nodige potten breken: vijftien keer werd de Britse hitlijst gehaald, waarvan twee keer de bovenste tien namelijk Place Your Hands (6e) en Come Back Brighter (8e), beiden hier vertegenwoordigd in een live-versie.

Reef werd in 1993 opgezet in de regio Glastonbury, eerst nog als Naked, later pas met de naam Reef. Na tien jaar was de koek op wat leidde tot een split. In 2009 was de tijd rijp voor een comeback. Reefs muzikale menu werd veelvuldig vergeleken met The Black Crowes maar ook referenties als Humble Pie, Rolling Stones, The Faces en Britpop doken op in recensies. Liefhebbers van vette classic rockklanken komen op ‘In Motion-Live From Hammersmith’, dat hun hele oeuvre beslaat, stevig aan hun trekken met fijne rockers als Higher Vibration, I’ve Got Something To Say, Precious Metal en Naked  en slepende soulrockballads als First Mistake, Consideration en My Sweet Love.


Tracklist:
01. Higher Vibration
02. PLace Your Hands
03. Stone For Your Love
04. First Mistake
05. Consideration
06. How I Got Over
07. My Sweet Love
08. I Would Have Left You
09. I’ve Got Something To Say
10. Come Back Brighter
11. Precious Metal
12. Don’t You Like It ?
13. Naked
14. Summer’s In Bloom
15. Revelation
16. Yer Old
17. End

Website: Reef


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.