Ray LaMontagne – Part Of The Light
Format: CD – LP – Digital / Label: RCA – Sony Music
Releasedatum: 18 mei 2018

 Tekst: Joop van Rossem

 Voor wie Ray LaMontagne nog niet kent: we hebben het hier over een singer-songwriter die in 1973 het levenslicht zag in Nashua, New Hampshire. Zijn entree in het muziekwereldje verliep via het nog altijd door muziekliefhebbers hoog ingeschatte ‘Trouble’.
‘Part Of The Light’ is ondertussen zijn zevende soloplaat die hij zelf produceerde. Als u instapt bij dit ‘Part Of The Light’ zal er waarschijnlijk gewenning worden gevraagd met betrekking tot zijn stem, die een hees, dromerig timbre heeft en mij licht deed denken aan Colin Blunstone (Zombies). De negen nummers zitten qua sfeer in de jaren zeventig en roepen de West Coastpop in herinnering. De liedjes kennen een fijne afwisseling tussen ingetogen tracks en de wat meer rockende nummers zoals Paper Man, het bluesgetinte, vrij stevig rockende No Answer Arrives en  As Black As Blood Is Blue, songs waarin gitarist Carl Broemel mag schitteren.
Van de rustige nummers zijn Such A Simple Thing, een akoestische ballad die al eerder het album als single vooruitsnelde, Let’s Make It Last en It’s Always Been You het vermelden hier meer dan waard. Het mooiste wordt tot het einde bewaard met het ruim zeven minuten de aandacht opeisende sluitstuk Goodbye Blue Day.


Tracklist:
01. To The Sea
02. Paper Man
03. Part Of The Light
04. It’s Always Been You
05. Let’s Make It Last
06. As Black As Blood Is Blue
07. Such A Simple Thing
08. No Answer Arrives
09. Goodbye Blue Sky

Website: Ray LaMontagne


Ook op Blues Magazine ...