Rachelle_coba_mother_blues

Rachelle Coba – Mother Blues

“All songs written, arranged and performed by Rachel Coba”

Mono Records

Tekst: Stan van der Lugt

Rachelle Coba loopt al een tijdje rond in het blueswereldje. Rachelle heeft jarenlang artiesten begeleidt, waaronder Albert Castiglia en Super Chikan en was verleden jaar op tournee met Matt Murphy als zijn music director. Daarnaast werkt Rachelle aan een carrière als solo artiest en bandleider.

Rachelle werd in haar tienerjaren beïnvloed door Buddy Guy, maar haar gitaarspel heeft niets met deze geweldenaar gemeen. Rachelle speelt in een zelf aangeleerde finger-picking techniek en heeft zo haar eigen herkenbare geluid ontwikkelt op de akoestische en elektrische gitaar.

In tegenstelling tot de vette bluesrock van tegenwoordig pakt Rachelle het subtieler aan op haar debuut. De songs variëren van slowblues tot lekker swingende songs, ondersteund door verfijnde gitaarlicks die keurig binnen de lijntjes blijven. Wie van gitaren houdt die constant in de overdrive staan kan dit album maar beter negeren. Daar komt bij dat in een aantal songs de akoestische gitaar net zoveel de ruimte krijgt als de elektrische wat de variatie alleen maar ten goede komt.

Hopelijk zijn de teksten niet autobiografisch. In “Ain’t Got Time” is er vanwege drukke werkzaamheden geen tijd voor de liefde, terwijl in “Telephone Song” Rachelle juist wordt genegeerd door het vriendje. In “Worried Blues” speelt geldgebrek een rol en in Between The Tracks”, met fraaie akoestische begeleiding, wordt de arme stakker overvallen door de blues. Maar er is hoop! “Chicago” is een ode aan de blues en Rachelle weet het zeker “the blues will never die”.

Maar goed, ondanks dat de teksten soms wat cliché matig overkomen is dit een prima album. De songs staan als een huis en het subtiele gitaarspel is een verademing. Of dit zal aanslaan bij de generatie die is opgegroeid met Steve Ray Vaughan en volgelingen is de vraag, maar mijn hart heeft Rachelle gewonnen.

www.rachellecoba.com

1)  Never Been To Memphis
2)  Ain’t Got Time (To Fall In Love)
3)  Worried Blues
4)  Between The Tracks
5)  Chicago
6)  Telephone Song
7)  Mother Blues
8)  A Man Like You
9)  View From Here
10)  Let Your Love Shine
11)  Never Been To Memphis (remix)
12)  Between The Tracks (remix)

Rachelle Coba- guitar/ voice, Karl Himmel -drums, David Santos- Bass, Jacob Webb-bass, Ron Taylor- Keys, Ray Murry- Keys, Rob Cardwell guitar on Chicago, Jerry Hahn, guitar on Between the Tracks

________________________________________

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by