Foto Recensie: Popa Chubby - Emotional Gangster

Popa Chubby – Emotional Gangster
Format: Cd, vinyl , digital
Label: Dixiefrog
Release: 18 maart 2022

Tekst: Jos Verhagen

Het credo van deze Cd is gevat in track twee New way of walking. Na de corona crisis is alles anders en er is een nieuwe weg nodig. Hoe gaan wij musici de crisis bezweren zodat we niet weer twee jaar binnen zitten. Samen met Mondharmonica held Jason Ricci slaat hij deze nieuw weg in. Heerlijk deuntje dit nummer waarbij Popa Chubby flink in de bus blaast met een dijk van een solo. In de liner notes geeft Popa aan wat hij bedoeld.

“This record is indeed made in the spirit of new shoes! A new way of walking. It’s created with the intention of moving forward to an old truth and a new reality that all are appreciated for the unique energetic contribution they bring to our collective life. Love is all there is. I love you all. Popa Chubby 2022”

Politiek geëngageerd zoals Popa Chubby is neemt hij het in Equal opportunity op voor de vrouw, een lekker nummer vol met slide werk. In Willie dixon’s Hoochie Coochie man, eert hij zijn voorbeelden in magistraal solowerk waarin de kenners Popa Chubby meteen zullen herkennen. Zo ook in Dust my broom daar zet hij Elmore James in het zonnetje. Bij Popa Chubby, AKA Ted Horowitz weet je wat je krijgt, zijn stijl van spelen en componeren is bekend, toch solo wise is hij erg op dreef op deze Cd. In Save the best for last tovert hij met Jason Ricci het beste in zichzelf naar boven. Hunkerend naar liefde bezingt hij het onbegrip in Why you wanna make war, de dikke slide onder dit nummer is werelds. Het nummer staat even verderop ook in het frans op deze CD, maar dat voegt niets toe.

Dat Popa weer plezier beleeft in de muziek is te horen I am the dog en vooral in Doing Ok waarin hij een lekker eindje weg rapt op een lekker funky groove. Verdomme wat een vet nummer. De slow ballad Fly away, is een emotioneel nummer over kinderen die het huis verlaten, een uit het hart gegrepen onderwerp wat degene die zelf kinderen hebben wel herkennen. Er komt een tijd dat ze denken dat ze hun vader niet meer nodig hebben, wij weten beter. De CD versie kent een bonus track, een instrumentale gitaar stuk waarbij Popa zijn gehele trukendoos nog eens opentrekt.

Emotional gangster laat horen dat Popa Chubby de corona crisis heeft overleeft, zoals vaak speelt hij de meeste instrumenten zelf en nam hij ook het grootste gedeelte van de mix in eigen hand, wat resulteert in een typisch Popa Chubby plaat.

Popa Chubby - New Way Of Walking

Tracklist:
1. Tonight I’m gonna be the man
2. New way of walking
3. Equal opportunity
4. Hoochie Coochie Man
5. Save the best for last
6. Why you wanna make war (English version)
7. Dust My Broom
8. I’m the dog
9. Doing OK
10. Fly away
11. Why you wanna make war (French version)
12. Master Ip (CD Only Bonus Track)

Webstie: https://www.popachubby.com/


Ook op Blues Magazine ...