Pinnick Gales Pridgen

Pinnick Gales Pridgen
Magna Carta Records. Release Date: 12 februari 2013

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

door: Stan van der Lugt

Doug (dUg) Pinnick is de bassist/leadzanger van het ondergewaardeerde progressieve metaltrio King’s X en Eric Gales is een explosieve blues/rock gitarist die onlangs nog met Lauryn Hill op tournee is geweest. Thomas Pridgen is een power drummer die deel heeft uitgemaakt gemaakt van de rockband Mars Volta. De heren hebben zich verenigd in Pinnick Gales Pridgen.

Voor het gelijknamige debuutalbum zijn dertien tracks opgenomen variërend van hardrock, bluesrock tot psychedelische blues. PGP straalt een energie uit die herinneringen oproept aan heavy trio’s als Cream, Blue Cheer en The Jimi Hendrix Experience. Het weergaloze drumwerk en de energieke baspartijen leggen een in beton gegoten fundering neer waardoor Gales zijn razende gitaarspel naar grote hoogte weet te brengen. Pinnick is een betere zanger dan Gales, maar er is duidelijk ook vocale chemie tussen beide heren waardoor de songs extra kleur krijgen.

Hoogtepunten zijn er teveel om op te noemen, dus die benoemen we maar niet. Wel verdient producer Mike Varney een compliment aangezien hij deze ontlading van energie zo treffend op de plaat heeft weten te vangen. En dat mag ook wel eens gezegd worden.

dUg Pinnick (King’s X)
Thomas Pridgen (ex-The Mars Volta)
Eric Gales (Eric Gales Band, Lauryn Hill)
Producer: Mike Varney

1. Collateral Damage (5:09)
2. Angels and Aliens (6:16)
3. For Jasmine (1:18)
4. Hang On, Big Brother (5:08)
5. Wishing Well (5:57)
6. Hate Crime (3:09)
7. Lascivious (5:18)
8. Black Jeans (6:47)
9. Sunshine Of Your Love (6:53)
10. Been So High (The Only Place To Go Is Down) (10:23)
11. Me And You (4:45)
12. The Greatest Love (5:45)
13. Frightening (5:20)