Foto Recensie: Pierce Dipner - Going back

Pierce Dipner – Going back
Format: CD, digital
Label: Eigen beheer
Release: 1 jan 2022

Tekst: Jos Verhagen

Deze Pierce Dipner heeft het in zich een grote te worden, naast zijn gevarieerde gitaarspel heeft hij, volgens mijn vrouw, ook de looks mee. hoewel pas 18 jaar is zijn talent al opgemerkt; met 13 jaar speelde hij al eens bij de International Blues Challenge in Memphis. In 2021 stond hij in de play off van de Samantha Fish International Cigar Box Video Play Offs, voor een plaats op het gelijknamige festival. Deze erkenning van zijn talent is de basis voor dit album.

Zijn blues is van het klassieke type, geen poespas gewoon de blues ritmes die we kennen. Zijn stem moet nog wat volwassen worden maar zijn gitaarspel is dat al en is gevarieerd of hij nu elektrisch speelt, met de cigarbox of de Dobro, spelen kan hij. Zoals ze een nummer als Nobody as myself to blame hebben opgezet, is smullen. Met deze groep gedegen sessie muzikanten zit het muzikaal wel snor. Onder begeleiding van Garrett Haines, een man met meer dan 1000 producties achter zijn naam, klinkt het het hele album muzikaal volwassen.

Hoogtepunten op dit album het al genoemde Nobody as myself to blame, de titel track Going back en Stevie Wonder’s Higher ground. In deze nummers toont hij zijn gitaar kunnen in geweldig solo werk. Of deze jongen een blijvertje gaat worden zal de tijd leren. Dit debuutalbum is in ieder geval een mooie aanzet toe een grote carrière.

Nobody but Myself to Blame

Tracklist:
1. Fools Gold
2. Higher Ground
3. Empty Bed Blues
4. Nobody But Myself To Blame
5. Tore Us Apart
6. Goin‘ Back
7. No Half Steppin
8. We‘re Not Leaving
9. Won‘t You Come Home
10. Memphis In The Rain

Line-up:
Pierce Dipner – Guitar and Vocals
Arnold Stagger – Bass
Blaise Lanzetta – Drums
Joe Munroe – Piano and Keyboards
Reggie Watkins – Horn arrangements and Trombone
JD Chaisson – Trumpet
Rick Matt – Saxophone

website: https://piercedipner.com/intro


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.