Peter Karp & Sue Foley – Beyond The Crossroads

Format: CD/ Label: Blind Pig Records/ Release: april 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Jan Marius Franzen

Als je naar het tweede album “Beyond the Crossroads” van het duo Peter Karp en Sue Foley luistert kun je maar tot één conclusie komen en die is dat deze zeer getalenteerde  roots & blues muzikanten elkaar nu echt hebben gevonden op deze prachtige en evenwichtige CD.

De singer/songwriter Peter Karp speelt o.a. gitaar, piano en orgel en zijn zang doet sterk aan Delbert McClinton denken. Zijn partner de singer/songwriter Sue Foley is een  uitstekende gitariste die haar sporen als blueszangeres en – gitariste al ruimschoots verdiend heeft.
Peter Karp is wat wellicht wat minder bekend in de “Bluesscene” : hij speelde ondermeer samen met Mick Taylor (John Mayalls Bluesbreakers , The Rolling Stones).
Hun eerste album He Said She Said  was gebaseerd op een uitwisseling per e-mail van ervaringen, zoals eenzaamheid, problemen en  het onderweg zijn.
Beyond the Crossroads gaat over het te boven komen van moeilijkheden, doorgaan met het leven en ervan genieten. Het begint al met de upbeat shuffle “We’re Gonna Make It”  dat zoveel plezier uitstraalt en zoals alle nummers van  zeer hoog muzikaal niveau is. Waar beiden instrumentaal  toe in staat zijn, is te horen  op het instrumentale  “Plank Spank”. Het nummer “More Than I Bargained For”  is ook zo’n pareltje, uitstekende tekst, recht uit hart, en de zang van beiden is wederom perfect in balans. Het geheel wordt afgesloten met het humoristische swingende “You Got A Problem” (and it’s me!) met meesterlijk boogie-woogie pianospel van Peter . Kortom een geweldige roots en blues CD, met liefde en zorg gemaakt door twee geweldige muzikanten die elkaar definitief gevonden hebben!

Tracks
1. We’re Gonna Make It
2. Analyze’N Blues
3. Beyond the Crossroads
4. Fine Love
5. At The Same Time
6. Take Your Time
7. More Than I Bargained For
8. Blowin’
9. Resistance
10. Chance of Rain
11. Plank Spank
12. You’ve Got a Problem

P.S. Op  24 april a.s. een interview met Peter Karp en Sue Foley in het radioprogramma Purple Haze op RTV Katwijk.  Meer info op: http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/?p=317