Pepita Slappers – Bullseye
Format: CD – Digital / Label: Vintjärn Records
Releasedatum: 12 april 2019

Tekst: Peter Marinus

Pepita Slappers staan te boek als een rockabilly band maar met deze beschrijving doe je deze band uit Umea, Zweden, toch echt te kort. Er zit namelijk een behoorlijke portie blues in hun muziek terwijl er ook regelmatig richting het geluid van Dave Edmunds gekeken wordt.
De band bestaat uit Alex Larsson (upright bass), Robin Wästle (gitaar), David Andersson (piano) en Björn Eriksson (drums).

Je hoort gelijk al in de opener Playing Hard To Get dat het hier niet om standaard rockabilly gaat. Hier is er sprake van een mengeling van een pompende, vrij bluesy, boogie met een “Queen Of Hearts” geluid waardoor je automatisch bij Dave Edmunds uitkomt. Robin Wästle bewijst met zijn priemende spel een prima gitarist te zijn.
Bullseye gaat wel de stuiterende rockabilly kant op met een fel snijdende bluesy gitaarsolo. Alex Larsson pompt zich een ongeluk op zijn bas, bijgestaan door stomende drums. Blue Ribbon Baby gaat daarna weer richting de rock & roll kant van Dave Edmunds. Fel en zeer levendig uitgevoerd met een onweerstaanbare swing.
Call Me Up Tonight is een loom rockend bluesy shuffle, aangestuurd door een pompende gitaar. In dit nummer zit een licht countrygeluid. David Andersson gaat al rockend helemaal los op de piano. Het soepel swingende Going Home mengt een Buddy Holly geluid met de Dave Edmunds invloeden in een aanstekelijk pompend nummer.
Hard Working Man klinkt “Pipeline”-achtig met een loom rhythm & blues geluid dat tot uiting komt in een snijdende bluesy gitaarsolo. De rhythm & blues is overduidelijk aanwezig in het Lloyd Price/Jackie Wilson-achtige Is It True.
De bluesy rockabilly van Let It Loose klinkt alsof Bo Diddley besmet is met het rockabilly virus in een sompig doorboppende swinger. Johnny Cash’s Ring Of Fire wordt vervolgens eens flink door de rockabilly molen gehaald en klinkt alsof de band een kilo Spaanse pepers in hun achterste heeft. Spiderman is een loom, “spannend” rock & roll nummer met een puntig twangende gitaar.
Tot slot volgt nog een cover van Nathaniel Rateliff’s S.O.B. De band voegt hier, op een messcherpe rock & roll gitaarsolo na, weinig eigens aan toe. Het is en blijft natuurlijk wel een prima nummer.

De Pepita Slappers bewijzen met dit album veel meer te zijn dan alleen maar een rockabilly band. Dit tweede album rockt op een verbluffend lekkere wijze.


Tracklist:
01. Playing Hard To Get
02. Bullseye
03. Blue Ribbon Baby
04. Call Me Up Tonight
05. Going Home
06. Hard Working Man
07. Is It True
08. Let It Loose
09. Ring Of Fire
10. Spiderman
11. S.O.B.

Website: Pepita Slappers