Paul Weller – Other Aspects
Format: CD + DVD – LP + DVD – Digital / Label: Parlophone
Releasedatum: 8 maart 2019

 Tekst: Paul Op den Kamp

Nieuw live album van “The Modfather”, een registratie van shows die in oktober van 2018 gaf in de Royal Festival Hall in Londen. Een voor hem nieuwe muzikale gedaante. Samen met band en orkest brengt hij een dwarsdoorsnede van zijn beste werk.

Qua gedaanteverwisseling lijkt hij soms zo op David Bowie of wijlen Scott Walker. Artiesten die ook zo moeiteloos van muzikaal jasjes konden wisselen. Ooit begon Paul Weller als zanger bij The Jam. Om vervolgens in de jaren tachtig het jasjes van jazz liefhebber in de band The Style Council aan te trekken. Vanaf de jaren negentig is hij legendarisch solo artiest aan wie bands als Blur en Oasis schatplichtig zijn.

Op deze registratie komt een volledig andere kant naar voren. Die van folk verstilling zoals die begin jaren zeventig gemaakt werd door Nick Drake, John Martyn of Fairport Convention. Melodieuze verstilling voor op zondagochtend. De punker die op latere leeftijd verstilling en oprechte schoonheid kan brengen in vijfentwintig kleine liedjes. Het moeten mooie avonden zijn geweest afgelopen oktober.

Ironisch ook dat bij een dergelijke op en top Britse artiest er in de songtitels wel wat Brexit verwarring zit. Puur toeval natuurlijk, wel grappig. Dat iemand maar een exemplaar van dit album naar Downing Street stuurt. Theresa May kan wel een steuntje in de rug gebruiken.


Tracklist:
CD 1:
01. One Bright Star
02. Glide
03. The Soul Searchers
04. Boy About Town
5. Have You Ever Had It Blue
6. What Would He Say?
7. Wild Wood
8.Country
9. Aspects
10. Strange Museum
11. Amongst Butterflies
12. Old Castles
13. Gravity
14. Where’er Ye Go

CD 2:
1. A Man Of Great Promise
2. Mayfly
3. Private Hell
4. Tales From The Riverbank
5. Movin On
6. Long Long Road
7. Hopper
8. White Horses
9. Books
10. You Do Something To Me
11. May Love Travel With You

Website: Paul Weller


Ook op Blues Magazine ...