Paul Karapiperis

Paul Karapiperis – One Sin In Seven Parts

Format: mp3
Label: n.v.t. 
Release: 2014

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

Beslist één van de merkwaardigste ‘bluesalbums’  die ik ooit heb gehoord dit derde album “One Sin In Seven Parts” van Griekse zanger, gitarist en mondharmonicaspeler Paul Karapiperis, Eerder zagen al “Fifteen Raindrops In An Ocean Of Blues Tales” (2009) en “Somethin’ Like Blues Or Haunted Ballads” (2012) het licht. Het recente “One Sin In Seven Parts” bestaat uit één nummer verdeeld in 7 delen.

Overigens heeft Paul Karapiperis met zijn groep Small Blues Trap ook al een aantal CD’s afgeleverd. Ook dit project bevat weer sfeervolle,  overwegend langzame nummers en zit weer vol zeer onverwachte wendingen.
Dat hoor je meteen al op het eerste nummer “Welcome Boy” dat begint met fraai bluesy gitaarwerk en onheilspellende achtergrondzang. Na zo’n tweeenhalve minuut wordt de stem van Paul Karapiperis, die inderdaad verrassend veel lijkt op Tom Waits en Captain Beefheart, hoorbaar. Ook de manier van zingen doet aan deze muzikanten denken. Na vierenhalve minuut een zeer onverwachte wending. Het nummer blijft boeien, het (slide) gitaarwerk en mondharmonicaspel is prachtig. En dat geldt ook voor de zes delen die daarop volgen.

De sfeer die het nummer “Your Ticket To Adventure” oproept doet mij denken aan de vroege Pink Floyd. “A Callin’ Down The Riverside” begint als een echt bluesnummer maar gaat na een kleine twee minuten over in een psychedelisch nummer. Erg vreemd, maar dat vond ik in het begin van de Pink Floyd ook.

Kortom: 32 minuten zeer avontuurlijke blues. Ik denk dat vele bluesliefhebbers er verrukt over zijn en dat anderen dit toch wel iets ‘too much’  vinden.
Het gehele project is te downloaden op: http://www.smallbluestrap.gr/mp3/mp3.html.
De site geeft aan dat het gratis is. Het is ook te beluisteren via Youtube.

Tracklist

1. Welcome Boy
2. In This World Of Madness
3. Your Ticket To Adventure
4. A Callin’ Down The Riverside
5. A Secret Place
6. Dig In Your Soul
7. The Dreamland’s Door

Website: http://www.smallbluestrap.gr.

Zie ook: https://bluesmagazine.nl/recensie-small-blues-trap-the-longest-road-i-know/


Ook op Blues Magazine ...