Foto Recensie: Pat Travers - Swing!

Pat Travers – Swing!
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Purple Pyramid
Releasedatum: 26 juli 2019

Tekst: Stan van der Lugt

De Canadese gitarist Pat Travers (1954) loopt al meer dan 40 jaar mee in het blues/rock circuit. De hoogtijdagen van de jaren zeventig zijn allang voorbij maar Travers produceert nog steeds albums die onder critici en fans hoog gewaardeerd worden.
Zo kregen recentere albums als ‘Blues on Fire‘ (2012), ‘Can Do’ (2013) en ‘Retro Rocket’ (2015) goede kritieken. Met het nieuwe album ‘Swing’ verrast Travers vriend en vijand. Travers komt met een tribute album dat een heus eerbetoon is aan de geweldige swingbands die vooral in de jaren 30 van de vorige eeuw Amerika onveilig maakten. Travers krijgt hierbij hulp van bassist David Pastorius , Tommy Craig (drums) en toetsenist Michael Franklin die ook de blazerssectie leidt.

Travers heeft zich vooral gestort op overbekende titels als Duke Ellington’s Take The A Train, het eeuwige In The Mood van Glenn Miller en Louis Prima’s Sing Sing Sing dat vooral bekendheid kreeg in de spetterende uitvoering van Benny Goodman.
De acht titels hebben een modern hedendaags geluid meegekregen en klinken zo’n beetje als “rock meets swing”. Muzikaal is er geen vuiltje aan de lucht want er wordt geweldig gemusiceerd met in de hoofdrol de gitaar van Travers.

Vernieuwend is het allemaal niet want deze overbekende titels kent elke swing liefhebber door en door (mijn cd kast staat er vol van), maar voor de argeloze luisteraar is dit album wellicht een mooie aanleiding om zich te verdiepen in de gouden jaren van het Swing tijdperk.


Tracklist:
01. Sing Sing Sing
02. Opus One
03. Is You Is Or Is You Ain’t My Baby
04. In The Mood
05. Take The ‘A’ Train
06. Let The Good Times Roll
07. Apple Honey
08. Tenderly

Website: Pat Travers


Ook op Blues Magazine ...