PARK 88 – The Fearlessness
Format: CD – Digital / Label: Continental Record Services
Releasedatum: 13 september 2019

Tekst: Peter Marinus

PARK88 is een Amerikaans duo, dat gevormd wordt door het echtpaar Rich Wyman en Lisa Needham. Rich is in ons land zo langzamerhand muzikaal geadopteerd. Ooit werd hij ontdekt door Eddie Van Halen maar het was ons land, dat hem in haar armen sloot. Rich nam zelfs een album op met Herman Brood’s Wild Romance op (‘Factory Working’ in 2005).

En nu is er dan het eerste album van dit duo. Op dat album staat een twaalftal nummers, waarin het duo zich ophoudt op het muzikale terrein tussen verzorgde pop en soulvolle pop. Probeer je eens voor te stellen hoe een mix van Paul Carrack, Billy Joe, Elton John en Crowded House zou klinken en je krijgt een idee van het geluid op dit album.

Zo opent het album met The Fearlessness, een nummer dat duidelijk in de Paul Carrack hoek. Dus soulvolle pop, die prima verzorgd klinkt en ook zeer toegankelijk is. Rich heeft nog steeds een stem, die zowel soulvol als rauw als Bruce Springsteen kan klinken. Dan is Lisa aan de beurt in het licht funky soulnummer Behind My Disguise. Lisa blijkt een zeer aangename hese soulstem te hebben.
Door de Afrikaanse ritmische invloeden heeft Slow Down iets weg van Toto’s “Africa” of Peter Gabriel’s “Biko”. Een zwierend atmosferisch nummer met hoekig swingend pianowerk. De pompende rocker No Matter What is een temperamentvol nummer met een hoog soulgehalte met een snijdend harde gitaarsolo van Terence Hansen.
Het duet in I Get High doet verbazingwekkend genoeg denken aan een stijl die ergens tussen het geluid van The Judds, Billy Joel en Crowded House ligt. Fris sprankelende Westcoast pop! Door de bulderende sax in het intro duiken er in What We Got direct Springsteen invloeden op maar al snel gaat het nummer over in een pompend popnummer a la “I’m Still Standing” van Elton John.
De funky New Orleans ritmes sprankelen je tegemoet in de vrolijke swinger Soul Like A Flower waarin Lisa als een soort Maria Muldaur of Marcia Ball klinkt. Er staat een viertal pianoballads op het album, die alle vier intiem klinken. Zo zit er in I May Be Crazy een licht countrygeluid. Excuses laat Lisa op haar kwetsbaarst horen, The Party’s Over zit weer meer in de Billy Joel hoek en het stemmige The Loss heeft Lisa in de overtuigend gevoelige rol.
En dan wordt het in de afsluiter Good Times toch nog bluesy via een funky shuffle met soepel rockende piano en Rich’s rauwe en Lisa’s soulvolle stem. Een energieke groover!

PARK88 heeft een overtuigend soul-pop album afgeleverd vol met prima verzorgde muziek.


Tracklist:
01. The Fearlessness
02.Behind My Disguise
03. Slow Down
04. I May Be Crazy
05. No Matter What
06. I Get High
07. Excuses
08. What We Got
09. The Party’s Over
10. Soul Like A Flower
11. The Loss
12. Good Times

Website: PARK 88


Ook op Blues Magazine ...