Pam Tate & Her Men In Blues – Gonna Get It Right
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 22 april 2018

Tekst: Peter Marinus

Goed nieuws voor de liefhebbers van blues met een hoog soulgehalte! Pam Tate & Her Men In Blues hebben namelijk een nieuw album uitgebracht met hierop (slechts) 6 nummers, die allemaal in dat genre vallen.
Pam Tate is een zangeres uit New York, die na wat omzwervingen in Nashville terecht kwam. Met haar Men In Blues (Bob Hatter (gitaar, ex-Rick Derringer), Pete Young (drums) en Dow Tomlin (bas) opende zij o.a. voor artiesten als Hall & Oates en The Doobie Brothers en nu is zij dus al aan haar vierde album toe.

Een album, dat opent met het lui schuifelende Forecast Calls For Pain waarin haar warme soulstem prima uitkomt. Het nummer zit qua stijl in dezelfde hoek als Robert Cray. Bob Hatter valt hier in positieve zin op met zijn hard huilende gitaar. Robert Cray was ook van grote invloed in de slowblues Gonna Get It Right. Dat blijkt bijvoorbeeld al uit de tekst “We play Robert Cray while we’re making love”. Pam gaat hier vocaal tot het rauwe gaatje en Bob Hatter valt wederom op met zijn priemende spel.
Nadat we allerlei radiozenders krakend voorbij hebben horen komen belanden we uiteindelijk bij de lome boogie Leavin’ With My Heart waarin, door de rauwe slidegitaar, een licht Southern rock randje zit. Kiss These Tears Goodbye is een ingetogen soulballad met de zang van Pam in de hoofdrol. Take Me To The River, van Al Green, is al ontelbare keren gecoverd. Pam heeft gekozen voor een snellere en rauwe blues versie waarin de rauwe slide opvalt. Een prima pompende cover!
Ook A Song For You is een cover. Dit keer van de ballad van Leon Russell, die door Pam en haar mannen getransformeerd wordt tot een funky soulblues. Na al die ballad uitvoeringen is deze versie een verademing.

Dit album is aan te raden voor fans van het betere soulblues werk en fans van bijvoorbeeld een zangeres als Maria Muldaur.


Tracklist:
01. Forecast Calls For Pain
02. Gonna Get It Right
03. Leavin’ With My Heart
04. Kiss These Tears Goodbye
05. Take Me To The River
06. A Song For You

Website: Pam Tate