Recensie: Orango – The Mules Of Nana

Orango – The Mules Of Nana
Format: CD – Vinyl / Label: Stickman Records
Releasedatum: 13 januari 2017

Tekst: Peter Marinus

Het blijft lekker om nieuwe bands te ontdekken. In dit geval is het geen kakelverse band want het Noorse Orango is al weer toe aan haar zesde album.

Helge Kanck op zang en gitaar, Trond Slåke op drums en zang en Hallvard Gaardløs op bas en zang zijn niet voor één muzikale stijl te vangen. Zij nemen je op dit album mee op een muzikale reis, die o.a. bluesrock, folkrock, stoner rock en countryrock aandoet. En ze doen dit met het grootste gemak. Een zeer opvallen aspekt aan hun muziek is de uitstekende harmonie zang van de heren. Probeer je eens voor te stellen dat de mannen van Crosby Stills Nash & Young, samen met the Eagles en America hun stemmen samen laten vloeien. Zo klinken de stemmen van Orango dus… En dat met een stevige rock begeleiding.

Heartland opent het album. Stevig donderende rock met een flinke scheut fuzz blues. Ook bespeur ik invloeden uit de muziek van Thin Lizzy en Big Country. The Honeymoon Song begint met logge fuzz gitaar en gaat over in psychedelische rock met harde, haast stoner rock, killer riffs. Af en toe duiken er ook Led Zeppelin invloeden op in deze smerige rocker
Heirs is een power ballad met Uriah Heep invloeden (dat orgeltje!). Wederom is de harmonie zang schitterend. Op het eind gaan de mannen nog even flink los middels een knallende gitaarsolo. Tides Are Breaking is een logge funky bluesrocker met een zwaar fuzzend geluid. Opgefrist met psychedelische folk elementen.
Give Me A Hundred is een mooie psychedelische folkrock song, compleet met banjo. Gevolgd door het stevig groovende Head On Down. Door de massieve fuzz leunt dit nummer tegen de stonerrock aan. Train Keeps Rolling On wisselt logge funky rock af met sprankelende folky gitaar licks.
Hazy Chain Of Mountains rockt als een malle. Een Hendrix-achtige rocker vol fuzz en weirde tempo wisselingen. De gitaar brult en kreunt het uit. De ballad Born To Roll mixt blues en psychedelische rock en wordt ook weer voorzien van die hemelse harmonie vocalen.
Geheel onverwachts wordt de afsluiter gedaan in de vorm van Ghost Riders,  een countryrock ballad in de beste Flying Burrito Brothers traditie. Die samenzang is hier wel heel erg mooi!!!

Je kan aan dit album horen dat dit trio uit Oslo al tien jaar bestaat. Moeiteloos worden allerlei muziekstijlen door elkaar heen gegooid en door hun grote kracht, de samenzang, volop in de strijd te gooien ontstaat er hier een geweldig en avontuurlijk album.

Tracklist:
01. Heartland
02. The Honeymoon Song
03. Heirs
04. Tides Are Breaking
05. Give Me A Hundred
06. Head On Down
07. Train Keeps Rolling On
08. Hazy Chain Of Mountains
09. Born To Roll
10. Ghost Riders

Website: Orango

12 augustus 2017|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe