Ona – Full Moon, Heavy Light
Format: CD – Digital / Label: Hickman Holler Records
Releasedatum: 10 mei 2019

Tekst: Peter Marinus

 Ona is een gehucht in West-Virginia, USA, en is ook de plaats waar zanger Bradley Jenkins vandaan komt. Het is daarom niet zo vreemd dat hij zijn band Ona heeft genoemd. De andere leden van de band zijn Zack Owens (gitaar), Zach Johnston (bas) en Max Nolte (drums).
De band debuteerde in 2015 met het album ‘American Fiction’ en heeft nu haar tweede album uit. Een album, dat geproduceerd is door Drew Vandenburg, die eerder al werkte met The Drive-By Truckers.
Het nieuwe album van Ona is een album dat het zeer goed zal doen in de komende zomer. Een echt “feel good” album, dat als een soundtrack voor een lekkere warme zomer kan fungeren.

Elk nummer op dit album klinkt zeer ontspannen, zwevend en tintelend met invloeden uit de folk, Americana maar ook uit de Britse muziek. Zo hoor ik heel vaak het geluid van de Britse folkpop band Aztec Camera terug.

Het album opent met de single Summer Candy. En dit nummer doet zijn titel alle eer aan met zijn zwevende gitaren en een geluid dat vergelijkbaar is met het geluid van Tim Knol. Een nummer dat zeer terecht op single is uitgebracht. Nu maar hopen dat de Nederlandse DJ’s het ook gaan draaien (Rob Stenders bijvoorbeeld?)
Ook True Emotion heeft een opgewekt aantrekkelijk geluid. Een mid-tempo nummer met een zachte fuzzgitaar en het lome stemgeluid van Bradley Jenkins. In dit soulvolle popnummer is het geluid van Paul Carrack terug te vinden.
Allison In The Grass deint zachtjes met zijn drums en ritmebox, zwaar zoemende bas en synthesizer. Het nummer heeft een New Romantic geluid waarbij je moet denken aan bijvoorbeeld Orchestral Manoeuvres In The Dark of Ultravox. Ik zie Allison al heerlijk loom in het gras liggen, kauwend op een grasspriet. De ballad Young Forever heeft een sereen folkpop geluid a la Aztec Camera (of The Housemartins) met een prachtig huilende gitaar. In de ballad Pennyroyal zit een licht psychedelisch geluid met stemmige strijkers en betoverende zang.
Er wordt voorzichtig gerockt in de stuwende poprock-rock van Golden Highway Deserter. Een weldadige song met een priemende gitaarsolo. Na de tintelende ballad Ribbon At The Line met zijn warme cello volgt het zwevende Americana nummer Quito met een loom huilende gitaar en een ontspannen maar toch stuwend ritme.
De aflsuiter With You All Along klinkt even prachtig als een vergelijkbare ballad van Roy Orbison, “Crying” bijvoorbeeld. Een loom deinend nummer vol pathos.

Laat die zomer maar komen want ik heb alvast de soundtrack in de vorm van dit prachtige album van Ona in huis!


Tracklist:
01. Summer Candy
02. True Emotion
03. Allison In The Grass
04. Young Forever
05. Pennyroyal
06. Golden Highway Deserter
07. Ribbon At The Line
08. Quito
09. With You All Along

Website: Ona


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.