Foto Recensie: Olav and the Blues Cruise - Unfulfilled desire
Format: Cd, digital
Label: eigen beheer
Release: april 2022

Tekst: Jos Verhagen

Olav Boereboom zal veel blues liefhebbers niets zeggen maar ongezien is hij in het muzikanten circuit, als gitarist, een bekende naam. Met de band The red rooster club begeleidde hij jaren binnen en buitenlandse artiesten op hun tournees. Met velen deelde hij het podium en hij was daarnaast een gevraagd sessiemuzikant. Toch, afleidend uit de titel van deze CD Unfulfilled desire, was er een behoefte om eigen werk uit te brengen.

Olav Boereboom heeft met zijn muzikale vrienden een lekker blues album in elkaar gedraaid vol eerlijk en gevat gitaarwerk. Als je zijn gitaarspel hoort dan snap je dat hij een gevraagd muzikant was om mee samen te werken. Het album opent met een mooi visitekaartje in de vorm van You left me, prettig nummer. Het wordt gevolgd door een beauty van een slow blues Let it die, een instant klassieker met een solo zoals die hoort in een slow blues. Wasting time is een heerlijke shuffle met een vette gitaar opening. De mondharmonica vult de gaatjes op magistrale wijze. Naast een goede muzikant kan Olav ook verdomd lekkere liedjes schrijven.

The mail, is een nummer met een andere insteek, Americana zou ik zeggen. Het is een mooi duet met Suzan Wattimena (Sweet Bourbon), over de vergankelijkheid van een relatie. Het blijkt dat Olav niet alleen blues meeneemt op dit album. Verrassend is zijn bewerking van Steve Winwoods Talking back to the night. Het geeft ruimte aan zijn veelzijdigheid getuige de mooie gitaarsolo in dit nummer. Toch teruggaand naar de blues in My southern fairy is dit de kant van Olav die mij bevalt. Deze blues track wat lager in tempo heeft die vibe van de andere blues track op dit album met een verrassend intermezzo en vet solowerk.

Blues tracks in een wat lager tempo is wat Olav goed ligt. Neem de slowblues Lead me on, volgens de CD hoes, een bewerking van Curtis Harding maar die leende het op zijn beurt weer van Bobby Bland. Wat deze versie zo mooi maakt zijn de gitaarsolo’s die Olav hier neerlegt op een mooie keyboard ondergrond (piano, Hammond). Dit zet zich door in het mid tempo Investigation, persoonlijk vind ik de zangpartij hier wat minder maar het solo werk is weer groots. Heerlijk weg spelend blijkt dat het gitaarspel de sterkste kant is van Olav. De lead out solo’s met vette Wah Wah en de Hammond zijn muzikaal vakwerk. De Cd sluit af met, als bonustrack aangekondigde, Man like that, het is zo’n lekkere swingende shuffle zoals Wasting time.

Concluderend het verlangen is werkelijkheid geworden voor Olav Boereboom. Met muzikale vrienden heeft hij een mooi album in elkaar gezet waarin hij uitblinkt in zijn gitaarspel. Zo blijkt maar weer eens dat ook Nederland een goede voedingsbodem is voor mooie blues.

Let It Die

Tracklist:
1: You Left Me
2: Let It Die
3: Wasting Time
4: The Mail
5: Talking Back to the Night
6: Southern Fairy
7: Lead Me On
8: Investigation
9: A Man Like That

Muzikanten:
Olav boereboom – gitaar, vocals
Lude Bakema – drums, percussie, backing vocals
Jos Hilgers – bass
Gerard “Struik” Vermeulen – bass, track 8 & bonus
Frank op ’t Veld – keyboards
Paul van Geelen – mondharmonica, track 1
Rob Rosendaal – mondharmonica, track 3
Susan Wattimena – vocals, track 4-7
Henny Oudesluijs – vocals, track 7
Sonja Walters – vocals, track 7


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.