Nomden – Wingman Returns
Format: CD – LP – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 1 maart 2019

Tekst : Henk Jan Fokkema

Hij timmert al twintig jaar aan de weg in Nederlanden is een bekende studiomuzikant. Stil zitten doet hij zeker niet maar eigen werk kom je niet veel tegen van Nomden. De nieuwe cd ‘Wingman Returns’ is pas zijn tweede eigen album na zijn eerste soloalbum ‘Royal Parks’ in 2012.

Deze nieuwe cd is in eigen beheer uitgegeven wat als voordeel heeft dat er op creatief niveau geen  concessie gedaan hoeft te worden. Dat merk je! Dat hoor je! Het staat zoals het moet en het luistert zoals het klinkt. Zuiver, akelig zuiver zelfs en technisch ijzersterk.

Nomden is Diederik Nomden. De toetsenist die behalve gitarist ook nog zanger, songwriter, bassist en producer is. De man die actief is geweest bij bands in de alternatieve hoek zoals Redivider, Johan, Daryll-Ann en awkward-i. Hij begeleidde Ellen ten Damme en heeft optredens op Pinkpop en Lowlands achter zijn naam staan. Meer recent is zijn bijdrage aan de beatletrein van The Analogues en de band Her Majesty, die Crosby, Stills Nash & Young, en dan speciaal ‘Déja Vu’ onder handen nam.

Met alle instrumenten kan Nomden doen wat hij wil. Zijn stem heeft mooie variaties aan kleur, je verdenkt je zelf ervan steeds weer een andere zanger of muziek stroom uit het verleden te horen..Zo komt Paul McCartney meerdere keren in het gehoor even langs. Ook Billy Joel, Bob Dylan, Steely Dan en zelfs Margriet Eshuis lijken in de studio aanwezig te zijn geweest.
Toch blijft het Nomden die ik hoor. De muziek is vol zelfvertrouwen, het ademt rust en kent geen twijfel. Dat kan alleen bij een muzikant die elk instrument de baas is.

Roept het de vraag op waarom er niet vaker solowerk van Nomden verschijnt? Het is geen straf te moeten wachten op dergelijke kwaliteit. De kracht rust namelijk in herhaling. De terugkeer van een ‘wingman’ heeft een gezicht en gehoor gekregen.


Tracklist:
01. Swim Ashore
02. You Still Turn Me On
03. Not The Only One
04. Motel Blues
05. Gamer
06. I Do
07. On My Back
08. Carolina
09. Weighing You Down
10. For Your Sundays

Website: Diederik Nomden


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.