Foto Recensie: Nils Lofgren - Code Of The Road: Live From London '85

Nils Lofgren – Code Of The Road: Live From London ’85
Format: CD – Digital / Label: Cattle Track Road Records
Releasedatum: 13 september 2019

Tekst: Joop van Rossem

Nils Lofgren (1951) maakte al op 17-jarige leeftijd deel uit van Neil Young & Crazy Horse, richtte in 1968 zijn eigen band Grin op, kwam in 1975 in beeld als opvolger van Mick Taylor bij The Rolling Stones en vergaarde veel bekendheid als sidekick van Bruce Springsteen in diens E-Street Band. Ook maakte hij zijn opwachting in Ringo Starrs All Star Band.
Naast al die activiteiten hield de in Chicago geboren muzikant er ook nog eens bloeiende sololoopbaan op na. Wie Lofgren live wil ervaren, heeft voldoende opties, waarvan het fameuze ‘Night After Night’ uit 1977 de voorkeur verdient.
Maar ook onderhavig livealbum, in 1985 vastgelegd in de Londense Hammersmith Odeon, kan als aanrader worden gekenmerkt. Zeventien tracks waarin zijn melancholieke, klaaglijke stemgeluid, dat mij altijd raakt, en het sfeervolle gitaarwerk, altijd in dienst van de liedjes, de terechte hoofdrol opeisen.
De cd kan worden gezien als een alternatieve best of, hoewel twee krakers ontbreken: Goin’ Back en Rock And Roll Crook. Wat er wel op de setlist staat, is niet mis. Zo opent het optreden met het dan nieuwe van het album ‘Flip’ afkomstige Secrets In The Streets, staan er onverwoestbare krakers op als Back It Up, Keith Don’t Go en The Sun Hasn’t Set On This Boy Yet  (allemaal van Lofgrens solodebuut), Cry Tough, I Came To Dance, maar ook een tot epische lengte opgerekte versie van Code Of The Road.
Tel daarbij de prachtige ballads Like Rain, Shine Silently en No Mercy (een van de topsongs van het album ‘Nils’ uit 1979)  bij op en je mag spreken van een imposant livedocument.


Tracklist:
01. Secrets In The Street
02. Across The Tracks
03. Delivery Night
04. Cry Tough
05. Dreams Die Hard
06. Believe
07. The Sun Hasn’t Set On This Boy Yet
08. Code Of The Road
09. Moon Tears
10. Back It Up
11. Like Rain
12. No Mercy
13. Anytime At All
14. New Holes In Old Shoes
15. Keith Don’t Go
16. Shine Silently
17. I Came To Dance

Website: Nils Lofgren


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.