Nick Waterhouse – Nick Waterhouse
Format: CD – LP – Digital / Label: Innovative Leisure
Releasedatum: 8 Maart 2019

 Tekst: Paul Op den Kamp

De muzikale tijdreiziger bij uitstek. Voor hem eindigt het werk van The Beatles na Hard Days Night, blijven de Beach Boys zingen over Surfin` USA en verlaat Diana Ross nooit de Supremes. Niet de jaren zestig van hippies, Woodstock en LSD maar Swinging London, American Bandstand en R&B. Diezelfde man brengt deze maand zijn nieuwe album uit. Liedjes die met een voet in 2019 staan maar stevig verankert zijn in het verleden.

Neem alleen al de foto op de hoes. Eerder een relikwie uit de jaren zestig dan (wat wel waarschijnlijker is) een combinatie van een kunstige foto met wat digitale bewerking. Als oud en nieuw in de muziek kunnen samengaan dan kan dit ook in de visuele presentatie.

Een vleugje Elvis, een beetje Beatles, heel veel Motown, een deel Sinatra samengevoegd met The Animals. Dat is de muzikale cocktail op het album. De alternatieve soundtrack voor Mad Men of The Avengers. Let wel, ik bedoel hiermee de Britse TV-serie en niet de Marvel films.

Broeierige muziek met een aura van zelfverzekerdheid en stijl heeft. Het leven is voor de zanger een feest, door het draaien van zijn platen komt de luisteraar ook in die enthousiaste, wervelende omgeving. De zomer straalt dwars door de muziek heen, je omgeving krijgt meteen die sfeer van heerlijke, lange avonden.


Tracklist:
01. By Heart
02. Song For Winners
03. I Feel An Urge Coming On
04. Undedicated
05. Black Glass
06. Wreck The Rod
07. Which Was Writ
08. Man Leaves Town
09. Thought & Act
10. El Viv
11. Wherever She Goes (She Is Wanted)

Website: Nick Waterhouse

Voor diegenen die dit allemaal live willen zien.
28 maart – Het Zonnehuis, Amsterdam