My Darling Clementine – Still Testifying
Format: CD /  Label: Continental Record Services
Releasedatum: 2 juni 2017

Tekst: Gerrit Schinkel

Michael Weston King (Derbyshire 11 november 1961) is een succesvolle singer-songwriter die op zijn 16e naar Liverpool vertrekt waar hij in de postpunkscene in een aantal bands speelt. Midden jaren ’80 wordt hij beïnvloed door Amerikaanse band als R.E.M., Green On Red, The Dream Syndicate en The Triffids en door deze band raakt hij geïnteresseerd in de muziek van Gram Parsons, Hank Williams, The Byrds, Lyle Lovett, Dwight Yoakam en Nanci Griffith. King wordt lid van de countryrockband Gary Hall And The Stormkeepers tot deze band in 1991 uiteenvalt. In 1992 formeert hij de alt. countryband The Good Sons waarmee hij vier albums opneemt. King heeft ook tien soloalbums op zijn naam staan. Hij heeft o.a. samengewerkt met Chris Hillman, Ron Sexsmith, Jackie Leven en Townes van Zandt die ook Weston’s song Riding The range heeft opgenomen.

Lou Dalgliesh, is een gevierde Britse zangeres die o.a. samenwerkte met Elvis Costello, Bryan Ferry en het Brodsky Quartet. Van 1993 tot 2000 brengt zij vier albums uit, waaronder het bekende ‘Live At Ronnie Scotts’. Dalgliesh is ook te bewonderen in het door haar geschreven toneelstuk ‘They Call Her Natasha’, een verhaal van obsessie en verbeelding, gebaseerd op een reeks songs van Elvis Costello die voor het eerst op het Festival van Edinburgh werd uitgevoerd.

Het echtpaar Michael Weston King en Lou Dalgliesh vormt sinds 2010 samen het in Birmingham opgerichte duo My Darling Clementine. In 2011 wordt hun eerste album ‘How do you plead?’ uitgebracht. In 2012 winnen ze The Americana Music Artist of the Year tijdens de British Country Music Awards. In dat jaar wordt ook hun eerste single 100.000 Words uitgebracht. Het tweede album van de band ‘The Reconciliation?’ verschijnt in 2013.

In 2014 gaf My Darling Clementine in het Vereniging Koninkrijk onder de noemer ‘The other half’ een aantal shows met misdaadauteur Mark Billingham, waarvan in 2015 ook een album met die titel verscheen, met o.a. gastopredens van acteur David Morrissey, zanger Graham Parker en het Brodsky Quartet.

Deze maand verscheen ‘Still Testifying’, het nieuwe album van My Darling Clementine. Op dit album is  weer duidelijk te horen dat de band oorspronkelijk is begonnen met een eerbetoon aan de grote Amerikaanse duo’s uit de jaren ’60 en ’70, zoals Tammy Wynette & George Jones, Johnny Cash & June Carter en Dolly Parton & Porter Wagoner. King en Dalgliesh worden op ‘Still Testifying’ begeleid door gerenommeerde Britse musici als b.v. gitarist Martin Belmont (Graham Parker & The Rumour, Nick Lowe, Elvis Costello), bassist Kevin Foster (Ducks Deluxe, Jackie Leven), drummer Neil Bullock (Chuck Berry, Ronnie Scott) en organist en accordeonist Geraint Watkins (Bill Wyman’s Rhythm Kings, Dave Edmunds, Van Morrison, Paul McCartney, Mark Knopfler).   

De opener The Embers & The Flame is een lekkere uptempo countrysong met fijne blazers en zang in de beste traditie van Dolly Parton & Porter Wagoner. In de ballad Eugene is de gevoelige zang van Dalgliesh te horen en de begeleidingsband is lekker op dreef in Your’s Is The Cross That I Still Bear. Na de tranentrekkende ballad Since I Fell For You gaat het er steviger aan toe in There’s Nothing You Can Tell Me, met afwisselende zang van Dalgliesh en King. Jolene’s Story is weer een prachtige countryballad.  Mooi gitaarwerk en drumwerk zoals dat op meerdere songs van Roy Orbison is te horen. In  de ‘slepende’ countryballad Friday Night, Tulip Hotel is Geraint Watkins te horen op accordeon. Subtiele blazers, orgel, piano en mooie bastonen van Kevin Foster vullen de afwisselende zang van Dalgliesh en King mooi aan in Just A Woman. Lekker is de ‘driving’ saxofoon in de countryrocker Tear Stained Smile. Een van de prijsnummers is de countryballad Two Lane Texaco. Mooi pianospel, prachtige duozang en heerlijke blazers. het album wordt teder en in stijl afgesloten met Shallow. Gevoelige duozang met akoestische gitaar.   

Conclusie:
‘Still Testifying’ is een heel mooi album. Country en Americana van grote klasse.

Tracks:
01. The Embers & The Flame
02. Eugene
03. Yours Is The Cross That I Still Bear
04. Since I Fell For You
05. There’s Nothing You Can Tell Me (That I Don’t Already Know)
06. Jolene’s Story
07. Friday Night, Tulip Hotel
08. Just A Woman
09. Tear Stained smile
10. Two Lane Texaco
11. Shallow

Line up:
Michael Weston King – zang, akoestische gitaar
Lou Dalgleish – zang, piano, star trek lady
Geraint Watkins – orgel, accordeon
Martin Belmont – elektrische en bariton gitaar
Kevin Foster – elektrische en akoestische bas
Liam Grundy – piano, wurlitzer
Neil Bullock – drums
Bob Loveday – viool, viola, recorder
Matt Holland – trompet, flugelhorn
Nick Pentelow – sax, klarinet
Andy Wood – trombone, euphonium
Angie Pollock – backing vocals
Oliver Darling – backing vocals
Tuck Nelson – bongo’s, backing vocals, horse’s hooves
Neil Brockbank – vibrafoon
Mabel Dalgleish-King – recorder, klockenspiel, vocals

Website: My Darling Clementine

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Concert, Tour & Festival Nieuws
Sort by