Mustang Medicine – Mustang Medicine (EP)
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 3 maart 2018

Tekst: Peter Marinus

Op 3 maart j.l. werd in de Cinetol in Amsterdam de nieuwe EP van de band Mustang Medicine gepresenteerd. Deze band uit Amsterdam, en deels uit Hardenberg, presenteert op de EP haar eigen visie op de zogenaamde rootsrock of Americana.
De band bestaat uit Liesbeth Hans (zang, gitaar), Anne Kruiter (gitaar), Olaf Bakkes (drums) en Marja Silvertant (bas).

Opvallend aan het geluid van deze band is het rauwe geluid dat in de meeste nummers rondwaart. Hoofdverantwoordelijke voor dit rauwe geluid zijn de gitaarinjecties van Anne Kruiter. Hij laat zijn gitaar vaak gieren en loeien in de beste Neil Young traditie. Mede daardoor worden de nummers nergens te gelikt en hebben ze allemaal een eigen geluid.

De opener Skip On Church begint met klokkengelui waarna de rauwe stem van Liesbeth een bluesy Americana nummer inzet. Hier vallen de schurende rauwe licks van Anne direct op. Man Down is een op zich zacht voortswingend nummer waarin Anne wederom Neil Young-achtige harde licks op ons los laat. Anne en Liesbeth vechten trouwens ook nog een pittig gitaarduel uit in dit prima nummer.
De ballad Sleepless Boy trekt richting de countryrock van een band als The Walkabouts. Een intiem zwevend nummer. Hold The Thorns klinkt daarna weer dreigend en dreunend. Broeierig met een bluesy ondertoon, mede door een bluesy huilende harmonica. Uiteraard ontbreken in dit nummer de schurende gitaar noise licks van Anne niet. De blues harmonica is ook terug te vinden in Beat’n Horse met wederom een rauw randje.
Afgesloten wordt met de desolaat klinkende countryrock ballad The Galloping met dreunende drums en huilend gitaarwerk.

Mustang Medicine, een Americana band met een duidelijk eigen geluid. Hier gaan we meer van horen!


Tracklist:
01. Skip On Church
02. Man Down
03. Sleepless Boy
04. Hold The Thorns
05. Beat’n Horse
06. The Galloping

Website: Mustang Medicine

Optredens:
08 maart: Hoofddorp – Duycker Cafe
27 maart: Amsterdam – Kopstoot Bar
13 mei: Utrecht – DB`s