Miss Lily Moe – Wine Is Fine
Format: CD – Digital / Label: Rhythm Bomb Records
Releasedatum: 15 juni 2018

Tekst: Peter Marinus

En voor de zoveelste keert flikt het Rhythm Bomb label het weer om met een enorm swingende release op de proppen te komen met een mix van rockabilly en rhythm & blues. Uit de jaren ’50, begin jaren ’60 wel te verstaan.
Dit keer is het album afkomstig van de getatoeëerde Zwitserse zangeres Miss Lily Moe, die zangeressen als Wynona Carr, Big Maybelle en Ruth Brown tot haar heldinnen rekent. En dat is te horen ook! Ze springt op dit album van rhythm & blues naar rockabilly en gaat onderweg ook nog even langs de gesuikerde Brylcreem pop.
Lily wordt op het album bijgestaan door gitarist Michael Kirsch, saxofonist Patrick Braun, pianist Rockin’ Piano Sam, bassist Johnny Pierce em drummer Axel Praefcke. Het is opvallend hoe goed het geluid uit de bovengenoemde periodes benaderd wordt. Je krijgt continu het idee dat je een origineel album uit die tijd hebt opgezet.

Lily begint haar album met Daddy, You Can’t Come Back, dat geheel in de stijl van haar heldinnen klinkt. Een losjes swingende rhythm & bluesnummer met boogie woogie piano en uiteraard een scheurende saxofoon. Baby’s Gonna Rock ‘n’ Roll zit meer in de 50’s rockabilly hoek met een bronstig honkende sax, boppende bas en felle gitaar. En uiteraard de krachtige zuivere stem van Lily. Sammy The Rabbit is een nummer in de “See You Later Alligator” stijl waarin de sax scheurt en piept. De sfeer wordt loom in de rhythm & blues mambo Hot Man met warm brommende sax en soepel rollende piano. De swing komt er weer flink in in het aan “Good Rockin’ Daddy” herinnerende Mama’s Out To Have A Ball.
Broken Heart is een onschuldig klinkend rockabilly/popnummer, dat tegen het geluid van Buddy Holly maar ook de Brylcreem pop aanleunt. Dat komt mede door de supernette achtergrondzang. Sweet Jimmy is een broeierig, lui swingend nummer dat qua stijl ergens tussen “Fever” en “Spoonful” in zit. Wine Is Fine mengt rhythm & blues en mambo tot een loom swingende cocktail.
In You Can’t Handle My Curves is Miss Lily zwaar overtuigd van de kwaliteit van haar eigen rondingen. Menig man heeft al kwijlend zijn nek verrekt om haar na te staren. In de stuwende rockabilly Find Me A Baby Tonight besluit Lily dan maar om zelf op zoek te gaan naar een man.
Het warm swingende Rockin’ On Saturday Night heeft een geluid, dat zwaar door Boll Haley & the Comets is beinvloed.

Dit album swingt van het begin tot het eind. Haal de Brylcreem en de dansschoenen alvast maar tevoorschijn!


Tracklist:
01. Daddy, You Can’t Come Back
02. Baby’s Gonna Rock ‘n’ Roll
03. Sammy The Rabbit
04. Hot Man
05. Mama’s Out To Have A Ball
06. Broken Heart
07. Roll On
08. Rockin’ On Saturday Night
09. Sweet Jimmy
10. Wine Is Fine
11. You Can’t Handle My Curves
12. Find Me A Baby Tonight

Website: Miss Lily Moe