Foto Recensie: Miss Bix & The Blues Fix - We Don’t Own The Blues

Miss Bix & The Blues Fix – We Don’t Own The Blues
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 20 september 2019

Tekst: Peter Marinus

Zangeres Leslie Bixler uit Los Angeles is al een tijdje actief in de muziekwereld. Zo nam zij als Leslie Letven een jazzalbum op en hield zij zich ook bezig met kinderalbums.

Onder de naam Miss Bix & The Blues Fix begeeft zij zich nu op het bluespad. En niet met de minste muzikanten om haar bij te staan. Zo zijn op haar nieuwe album Ralph Carter (bas, gitaar, keyboards, producer), John “J.T.” Thomas (keyboards), Gary Mallaber (drums), Franck Goldwasser a.k.a. Paris Slim (gitaar), Bill Bixler (saxofoon), R.J. Mischo (harmonica) en Chad Smith (drums) te horen. Muzikanten die een verleden hebben bij artiesten als Eddie Money, Bruce Hornsby, the Steve Miller Band, Van Morrison en The Red Hot Chili Peppers.

Het album begint zeer loom en ontspannen met Follow Me Down. Een funky blues met rauw snerpend gitaarwerk van Paris Slim en de huilende harmonica van R.J. Mischo. Miss Bix heeft een intieme, zeg maar gerust sensuele, soulstem, die prima in dit nummer past. De sfeer blijft loom en broeierig in het zacht voortkruipende Slave To The Grave met een sfeervol huilende slidegitaar en zacht kermende harmonica.
If You’re Doing What I’m Thinking is een soepele funky shuffle met fel priemend gitaarwerk en een “Shotgun” (Jr. Walker)-achtige groove. Vervolgens is Gotta Get Off This Ride een uiterst ontspannen semi-akoestische shuffle met een weldadig licht jazzy geluid. In het zweterige Black Widow kom je een swampy Tony Joe White geluid tegen a la “Steamy Windows” terwijl Alannah Myles’ “Black Velvet” ook niet ver weg is. Ook het traag sluipende Voodoo Man heeft dat swamp geluid.
Het akoestische Crazy Bout You is een soulvolle intieme blues die gevolgd wordt door You’re A Child. In dit nummer treedt Red Hot Chili Peppers drummer Chad Smith aan. Het gevolg is een funky bluesrocknummer waar een “Message To Love” geluid (Jimi Hendrix) in zit. We Don’t Own The Blues is een heerlijk “ouderwets” schuifelende bluesshuffle in de beste “I Just Wanna Make Love To You” traditie.
In de volgende drie afsluitende nummers neemt Miss Bix even afscheid van de blues. It Wasn’t Me is een jazzy ballad met sprankelend pianowerk en de prachtige sensuele en getormenteerde zang van Miss Bix. In Baby Come Back betreedt Miss Bix het softsoul terrein in een nummer met een Bill Withers-achtig geluid.
De afsluiter All The Time is een pianoballad, die net zo makkelijk van Tori Amos had kunnen zijn.

Miss Bix & The Blues Fix hebben een heerlijk bluesalbum afgeleverd en bewijzen met dit album een aanwinst voor de blues te zijn!

"Follow Me Down" live Miss Bix & the Blues Fix at Casa Escobar Malibu


Tracklist:
01. Follow Me Down
02. Slave To The Grave
03. If You’re Doing What I’m Thinking
04. Gotta Get Off This Ride
05. Black Widow
06. Voodoo Man
07. Crazy Bout You
08. You’re A Child
09. We Don’t Own The Blues
10. It Wasn’t Me
11. Baby Come Back
12. All The Time

Website: Miss Bix


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.