mike-zito-keep-coming-back

MIKE ZITO – Keep Coming Back
Format: CD/ Label: RUF Records
Releasedatum: 6 november 2015

Tekst: Frank Schatorjé

Ná zijn avontuur bij The Royal Southern Brotherhood is Mike Zito weer terug waar hij wil zijn, namelijk de regie voeren over zijn eigen carrière en producties. Mike wilde terug naar de basis, pure blues en Rock & Roll. Zijn songwriting weer naar zijn fans brengen en trots zijn op zijn eigen composities. Hij vond het plezier weer terug in zijn muziek en speelt hij weer met zijn ziel. De CD is gevarieerd, strakke rock & Roll songs Chin Up en degelijke blues Keep Coming Back wisselen elkaar af. Uitstapjes naar de americana met I Was Drunk schuwt hij niet en laten horen dat hij een veelzijdig songwriter en muzikant is. Op het laatstgenoemde nummer speelt Anders Osborne mee, ook een muzikant die trouw blijft aan zijn gevoel en niet zwicht voor de commerciële kant van de business, maar trouw blijft aan zijn passie.Tevens schrijft hij drie tracks van het album samen met Anders Osborne. Zeven eigen nummers en twee covers, namelijk CCR’s Bootleg en Bob Seger’s Get Out Of Denver. In Get Out of Denver is natuurlijk ook altijd de geest van Chuck Berry aanwezig en alleen al daardoor swingt het “de pan uit!”. Hij wordt op dit album ondersteund door zijn “oude”maten van “The Wheel” Jimmy Carpenter(sax en vocalen), Scot Sutherland(Bas), Rob Lee(drums) en Lewis Stephens(toetsen).
Het album bevat typische Amerikaanse rock nummers in de stijl van “The Boss”maar met altijd puntig en swingend soleerwerk zoals te horen in Girls From Liberty. Het swampy geluid van Nothin’But The Truth, waarin de blazerssectie een mooie aanvullende rol invullen. En dan lijkt Cross The Border ineens een wat matige track, maar dan speelt Mike Zito weer een enerverende solo door het nummer waarvan je tot in de tenen geraakt wordt. Zito maakt een veelzijdig album, wat een aantal draaibeurten nodig heeft, maar waarin je steeds nieuwe elementen ontdekt. De Americana in I Was Drunk, de soul in What’s On Your Mind de blues in Keep Coming Back, de rock & roll in Get Out of Denver.

Het plezier straalt er van alle kanten vanaf, Mike Zito is los van The Brotherhood en kan zijn eigen weg weer gaan en dat is goed! Wil je passie, bezieling en beleving in één album, ‘Keep Coming Back’ is er zo een!

Tracks:
01. Keep Coming Back 3:42
02. Chin Up 3:58
03. Get Busy Living 3:54
04. Early In The Morning 3:25
05. I Was Drunk (with Anders Osborne) 4:10
06. Lonely Heart 3:57
07. Girl From Liberty 4:18
08. Get Out Of Denver 2:56
09. Nothin’ But The Truth 4:27
10. Cross The Border 4:46
1.1 What’s On Your Mind 6:43
12. Bootleg 3:57

Website: Mike Zito

Shows:
12 november: The NixenMeer – Enschede
13 november: De Bosuil – Weert


Ook op Blues Magazine ...