Mighty Mike Schermer – Bad Tattoo
Format: CD – Digital / Label: Vizztone Records
Releasedatum: 22 maart 2019

Tekst: Peter Marinus

Het zevende album van zanger-gitarist Mighty Mike Schermer kan het beste als zeer veelzijdig omschreven worden. En dat is geen wonder als je kijkt naar de staat van dienst van Mighty Mike. Hij speelde onder meer samen met Elvin Bishop, Bonnie Raitt, Marcia Ball, Charlie Musselwhite en Maria Muldaur.
Er komt van alles voorbij op dit album. Blues, soul, rhythm & blues en rock & roll.

Mike opent zijn nieuwe album met de feestelijk swingende rhythm & blues van She Won’t Be Coming Back. Een nummer met een hoekige swing met een 60’s orgeltje van Tony Stead, soulvolle blazers (Eric Bernhardt en Nancy Wright) en venijnig puntig gitaarwerk van Mike.
In Lover’s Hall Of Fame is de zingende drummer Dennis Dove te gast. Een soulvol groovend soulblues nummer waarin blijkt dat Mike ook een prima soulzanger is met zijn rauwe doorleefde stemgeluid. Dit nummer heeft wel wat van de soulvolle Delbert McClinton nummers.
In How Much Longer gooit Mike het over een andere boeg. Dit nummer klinkt door zijn Augie Meyers-achtige orgel van Jim Pugh (Robert Cray) verdacht veel op het werk van the Sir Douglas Quintet terwijl ook Dave Edmunds en Nick Lowe niet onopgemerkt zijn gebleven. Een luchtig rockend nummer geheel in de stijl van Nick Lowe’s “Half A Man And Half A Boy”. Soulzanger Billy Price treedt in de backingvocals aan in het soulblues nummer I Can’t Let It Go. Alle benodigde elementen zijn aanwezig: van een warm soulorgel tot de puntige gitaarinjecties van Mike.
Bad Tattoo is een lui jumpblues nummer, uiteraard met romige jazzy blazers. Dit nummer deint ontspannen voort met venijnig gitaarwerk en een krachtige saxsolo. Chris Cain is op de piano te horen in het mid-tempo soulbluesnummer Ain’t That The Way Love Goes. In dit weldadig voortschuifelende nummer zorgt het felle gitaarwerk voor de bluesinvloeden.
Ook One Thing Every Day is een soulblues nummer maar dan eentje van het stuwende soort. Een zonnige soulswinger waarin de Motown beat onmiskenbaar aanwezig is. Hey Francine! is een luchtige, haast zydeco-achtige, swinger met een geluid waarin de Tex Mex ook niet ver weg is.
Dan is het tijd voor een rauw ongepolijst bluesnummer, Baby Down The Well, met de priemende harmonica van Aki Kumar en de snijdende broeierige slide van Mike. Chris Cain treedt wederom aan in Suffocating Love. Ditmaal op de gitaar. Hij is in een prachtig duel met Mike te horen in een luie, funky soulblues. De luie bluesshuffle Stop Looking For Love heeft Rick Estrin, van Little Charlie & The Nightcats te gast op de harmonica. Zijn warm huilende harmonica is te horen naast de fel priemende gitaar van Mike.
Het album wordt ontspannen afgesloten met het J.J. Cale-achtige, funky, Up All Night.

Dit prima album toont nogmaals aan dat het nu toch eens tijd wordt dat Mighty Mike Schermer een gevestigde naam in de bluesscene wordt!


Tracklist:
01. She Won’t Be Coming Back
02. Lover’s Hall Of Fame
03. How Much Longer
04. I Can’t Let It Go
05. Bad Tattoo
06. Ain’t That The Way Love Goes
07. One Thing Every Day
08. Hey Francine!
09. Baby Down The Well
10. Suffocating Love
11. Stop Looking For Love
12. Up All Night

Website: Mighty Mike Schermer


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.