Mick Simpson - Unfinished Business

Mick Simpson – Unfinished Business
Rabbit Ears Productions

Door Frank Schatorjé

Eind 80er jaren werd Mick Simpson ontdekt door Elkie Brooks, die hem opnam in haar band. Vanaf dat moment kreeg zijn carrière vleugels. Zijn muziek werd gebruikt in enkele prominente Hollywood films zoals b.v. ‘Three Men and A Baby’. Hij speelde mee op de 80e verjaardag van BB King, naast vele andere grootheden. Hij toerde met Gary Moore en Snowy White, twee gitaristen die hem qua spel zéér beïnvloed hebben. Hij won enkele prijzen, die hem een extra boost gaven. Tevens was hij onderdeel van Bill Wyman’s Rhythm Kings. Niet voor niets werden hem twee quotes toebedeeld, een door BB King “One of the most Passionate Performers I’ve Seen” en een door Bill Wyman “A Real Education Watching This Guy Play”.

‘Unfinished Business’ is zijn 3e soloalbum. Een album, wat waar heeft voor zijn geld, ruim een uur kwaliteitsbluesrock, met veel soleerwerk en uitstekende op de Gary Moore leest geschoeide tracks als ‘You Gotta Change’, ‘Left Me With The Blues’ en ‘Drowning My Tears’. Hij opent de CD met een gierend gitaargeluid in ‘Trouble Brewing’. Er komen soms wat meer poppy tracks voorbij, maar de blues overheerst in diverse stijlen. Akoestisch in ‘Playing The Loosing Hand’ en hij weet het gevoel van een authentieke Juke Joint op te roepen in ‘Traveling Man’. Even verwarrend is ‘Shelter from The Storm’ ogenschijnlijk een Bob Dylan cover, maar niets is minder waar. De titel is de overeenkomst, verder een eigen tekst en arrangement.

Alle tracks zijn eigen composities van Mick Simpson en/of zijn producer Andy Littlewood. Bluesrock met de puurheid van een volwassen gitarist, een muzikant met veel podiumervaring. Dit is geen ‘Unfinished Business’ maar real ‘Finished Business’!! Ik ben benieuwd naar zijn verrichtingen ‘On Stage’.

Mick Simpson - Unfinished Business _Album Preview

1. Trouble Brewing
2. Stepping Out
3. Unfinished Business
4. Playing the Losing Hand
5. The Light in Me
6. Shelter from the Storm
7. 50 Miles from Memphis
8. You Gotta Change
9. For the Love of You
10. Left Me With the Blues
11. Chicago Blues
12. Traveling Man
13. Lonely Avenue
14. Drowning in My Tears


Ook op Blues Magazine ...