Mick Kolassa and Friends – Double Standards
Format: CD / Label: Swing Suit Records
Releasedatum: 5 februari 2018

Tekst: Wim Velderman (programmamaker o.a. bij L.O.M. Mill )

Van je netwerk moet je hebben, zo moet Mick Kolassa gedacht hebben. Wellicht is dat ook vaak zo; een contactje hier, een connectie daar. Mick Kolassa is niet “zomaar “ iemand. Hij staat bekend als prima songwriter, muzikant en bandleader. Mick heeft verder een functie in het bestuur van de Blues Foundation en nog wat belangengroepen. Op FaceBook is Mick ook een man met een stevige mening. Of je het nou met hem eens bent of niet, maakt voor de muziek niet zoveel uit toch. Het gaat om het luisterproduct dat ons wordt voorgeschoteld en dat is wederom fraai.
Mick heeft vele (twaalf) connecties uitgenodigd om samen met hem een track op te nemen en dat is met verve gebeurd. Goed gezongen tracks die niet snel vervelen. De tracks worden gevormd door nummers van Dixon, King, Whitaker, Blackwell, etc. Stuk voor stuk standards en met variatie gekozen.

Hoe klinkt het? Smaakvol, niet erg ruig, muziek die je rustig kunt draaien terwijl de visite haar vakantieverhalen vertelt of rapporteert over de dagelijkse bezigheden. Wie van jullie in dienst is geweest of bij de harmonie heeft gespeeld kent het loop- en muziektempo 100. De meest nummers op deze cd hebben dat tempo en dat geeft dan ook de mogelijkheid de muziek op je oortjes te zetten tijdens een stevige wandeling. Loopt goed, zeg ik uit ervaring.

De dubbele standaard van Mick is goed te pruimen. En heb je de cd laat dan jouw connecties er ook eens mee kennismaken. Het komt jou en je netwerk vast ten goede.


Tracks:
01. 600 Pounds of Heavenly Joy (feat. With Sugaray Rayford)
02. I Just Want to Make Love To You (feat. Heather Crosse)
03. It’s Tight Like That (feat. Victor Wainwright)
04. Fever (feat. Annika Chambers)
05. Nobody Knows You When You’re Down and Out (feat. Tas Cru)
06. Rock Me Baby (feat. Tullie Brae)
07. Key to The Highway (feat. Eric Hughes)
08. Spoonful (feat. Erica Brown)
09. It Hurts me Too (feat. Patti Parks)
10. Early in The Morning (feat. David Dunavent)
11. Don’t You Lie to Me (Evil) (feat. Gracie Curran)
12. Outside Woman Blues (feat. Jeff Jensen)
13. Ain’t Nobody’s Business (feat. All Of The Above Vocalists)

Website: Mick Kolassa

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by