Foto Recensie: Mick Clarke - Rockin’ Out – 18 Rockers, Old & New

Mick Clarke – Rockin’ Out – 18 Rockers, Old & New
Format: CD – Digital / Label: Rockfold Records
Releasedatum: 14 juni 2018

Tekst: Peter Marinus

De Engelse gitarist Mick Clarke mag toch als een grote naam in de bluesrock wereld gerekend worden. De personen onder ons, die hem echter niet (goed) kennen kunnen hun hart ophalen met dit overzichtsalbum met maar liefst achttien nummers. Een klein aantal hiervan bestaat uit nog niet eerder uitgebracht of geremixte/geremasterde nummers. De rest komt van een groot aantal van zijn eerdere albums. Het gaat hier vrijwel alleen om harde rockers en boogies met Mick’s hard vlammende gitaar op de voorgrond.

It Don’t Stop Rockin’ is de geremasterde opener van de verzamelaar. Een stevige rocker, die oorspronkelijk op het ‘Solid Ground’ album uit 2006 stond. Een rocker zonder poespas maar wel met Mick’s rauw en hard gierende slide. Down In The Bottom komt van het ‘Roll Again’ album uit 1998 en is een cover van een Howlin’ Wolf nummer. Een loom funky nummer met hard snijdende slide en scheurende harmonica. Worryin’ Kind is een nog niet eerder verschenen rauw pompende boogie waarin Mick’s vlammende harde gitaar een hoofdrol opeist.
Stretch van het ‘Crazy Blues’ album uit 2014 staat er in een geremixte versie op en is een lui groovende funky bluesrocker met priemende gitaarinjecties. Ook Smokestack Lightning is een Howlin’ Wolf cover, die ook op het ‘Crazy Blues’ album staat. Een smerige harde cover met broeierig gitaarwerk. De soulvolle rocker The Killingnest Place komt oorspronkelijk van het ‘Tell The Truth’ album uit 1993. Naast stuwende riffs hoor je Mick hier met een schroeiend harde solo. Talk is een luchtig swingende shuffle waarin Mick alle instrumenten bespeelt. Dit nummer komt van het ‘Ramdango‘ album uit 2013. Mick’s cover van het Hound Dog Taylor nummer Give Me Back My Wig staat op het ‘Ruff’n Roar’ album uit 2015 en is uiteraard een boogie zonder franje. Gewoon blik op oneindig en gaan met die boogie. Lovin’ Heart van het ‘Crazy Blues’ album tref je in een geremasterde versie aan waarin het gitaargeluid, naar mijn mening, iets te veel op de voorgrond is geplaatst. Behave Christine Behave! Is een rocker waarin het geluid van Dave Edmunds met dat van Status Quo lijkt te zijn vermengd. Dit nummer staat op het ‘Ramdango’ album.
De sluipende rauwe en vooral broeierige shuffle Leaning To The View is te vinden op het begin dit jaar verschenen ‘Bent Frets‘ album. Na een zinderende soloslide gaat Careless Love over in een luchtige rocker met een iets minder luchtig onderwerp, namelijk onbeantwoorde liefde. Dit nummer komt van het ‘Looking For Trouble’ album uit 1983. De Walter Trout-achtige rocker Murderer’s Home staat op het ‘Tell The Truth’ album uit 1993. In de spetterende stuwende boogie Devil On The Road duiken ineens gospel-achtige geluiden op, en dat met zo’n titel!
Na de vlammende pompende rocker Limousine en het soulvolle Produce Row wordt de verzamelaar afgesloten met het nog niet eerder uitgebrachte Only Make Believe. Een nummer, dat bekend is in de uitvoering van Conway Twitty. Deze ballad is door Mick omgetoverd tot een midptempo boogie.

Dit is een prima album voor de mensen, die nog niet bekend zijn met het prima bluesrock geluid van Mick Clarke. Voor de echte Mick Clarke fans zit er slechts een aantal nummers tussen, die ze nog niet kennen of in een nieuwere versie.


Tracklist:
01. It Don’t Stop Rockin’
02. Down In The Bottom
03. Worryin’ Kind
04. Stretch
05. Smokestack Lightining
06. The Killingnest Place
07. Talk
08. Give Me Back My Wig
09. Lovin’ Heart
10. Behave Christine Behave!
11. Loading To The View
12. Careless Love
13. Murderer’s Home
14. One Horse Town
15. Down On The Road
16. Limousine
17. Produce Row
18. Only Make Believe

Website: Mick Clarke


Ook op Blues Magazine ...