Michele D’Amour & The Love Dealers – Wiggle Room
Format: CD – Digital / Label: Blueskitty Records
Releasedatum: 24 augustus 2018

Tekst: Gerrit Schinkel

Michele D’Amour is een in Seattle, Washington, geboren singer-songwriter en is tegenwoordig woonachtig in Kirkland, Washington. Op haar zesde speelt ze al piano en schrijft ze haar eerste liedje. Al jong zingt ze in een kerkkoor en later in verschillende lokale bands. In 2012 formeert zij haar eigen band Michele D’Amour and the Love Dealers. De band brengt een mix van energieke blues, funk en classic rock en treedt op in verschillende clubs en festivals in Seattle en omstreken. In 2014 verschijnt hun eerste album ‘Sin Comin’ On’. In datzelfde jaar zijn Michele D’Amour and the Love Dealers finalist in de International Blues Challenge van de Washington Blues Society. Trouble, een van de tracks van hun derde album ‘Lost Nights At The Leopard Lounge’ uit 2017 wint een Grand Prize in de John Lennon Songwriting Competition in de categorie jazz.

Deze maand verschijnt ‘Wiggle Room’, het vierde en nieuwste album van Michele D’Amour And The Love Dealers. De band heeft inmiddels wat mutaties gehad in de vorm van een nieuwe gitarist (Jeff Cornel) en een nieuwe drummer (Dave Delzotto). De band is ook uitgebreid met keyboardspeler Brian Olendorf en saxofonist Noel Barnes.

 Het album begint stomend met het funky Falling Down, waarin bassist Patrick McDanel ook meteen zijn visitekaartje afgeeft. Sweet Lovin’ Man swingt de pan uit met o.a. een vette saxsolo. In het titelnummer, het jazzy Wiggle Room, is alle aandacht gericht op het prachtige trompetspel van Greg Lyons. Alsof Chet Baker even op aarde is teruggekeerd. In de funky soulblues Honey On The Side vestigt naast de uitmuntende ritmesectie en de krachtige stem van Michele, Noel Barnes alle aandacht op zich met een scheurende saxsolo. Trompettist Greg Lyons kruipt in het jazzy Nothing To No One nu in de huid van Miles Davis en geeft een mooie solo ten gehore en dat geldt ook voor pianist Brian Olendorf. En dat allemaal achter de ‘lopende’ bas van McDanel die en passant ook op trombone aanwezig is.
Het tempo wordt vervolgens opgevoerd in het lekker rockende Let It Slide, met conga’s en een mooie gitaarsolo, en in de felle boogie Been So Long, met de scheurende gitaarsolo van Jeff Cornel. Na de ballad Worthy, met een intense saxsolo, staat in He Can’t Be Wrong Brian Olendorf in de spotlight met zijn opwindende ragtime-achtige pianospel.
Het slotakkoord, de soulblues ballad Hard Times, begint met een klassiek piano intro waarna het los gaat met de indringende zang van Michele en scheurende saxsolo ‘s.

Conclusie:
‘Wiggle Room’ is een zeer fraai album van een uitstekende band, waar liefhebbers van blues, funk, soul en jazz wat mij betreft helemaal aan hun trekken komen.


Tracks:
01. Falling Down
02. Sweet Lovin’ Man
03. Wiggle Room
04. Honey On The Side
05. Nothing To No One
06. Let It Slide
07. Been So Long
08. Worthy
09. He Can’t Be Wrong
10. Hard Times

Line up:
Michele D’Amour – zang
Jeff Cornel – gitaar
Dave Delzotto – drums
Patrick McDanel – bas, trombone
Brian Olendorf – keyboards
Noel Barnes – sax
Greg Lyons – trompet
Angelo Ortiz – congas
Nora Michaels – backing vocals (track 2)
John Oliver III – backing vocals (track 10)

Website: Michele D’Amour And The Love Dealers


Ook op Blues Magazine ...