Foto Recensie: Michele D’Amour And The Love Dealers - Heart of Memphis

Michele D’Amour And The Love Dealers – Heart of Memphis
Format: CD – Digital/ Label: Blueskitty Records
Releasedatum: 10 mei 2019

 Tekst: Paul Op den Kamp

De naam van zangeres Michele D’Amour deed mij direct denken aan iemand anders. Detective Harry D’amour uit de boeken van horror-schrijver Clive Barker. Een associatie die weinig met elkaar te maken heeft, dat weet ik goed. Toch is de warmbloedige muziek een soundtrack bij de bladzijdes uit de boeken. Als de detective zich een weg zoekt door de verwarrende wereld van pijn, vreemde wezens en dito gebeurtenissen. Of de vibe van The Red Room uit Twin Peaks.

Ondanks dat de zangeres zichzelf op haar website omschrijft als blueszangeres, is hier qua stijl geen sprake van eenzaam en ellendig verdriet. Samen met haar muzikanten brengt ze een mix van soul & R&B. Als er al sprake is van negatieve gevoelens dan zingt ze dit op hoog volume van zich af. De ellende uit de teksten wordt weggeblazen door een muur van muziek. De band vormt zich om de stem van de zangers heen. Het muzikale gerecht uit het nummer Memphis Soul Stew is wat dat betreft een treffende vergelijking. Alle nodige ingrediënten zijn immers aanwezig.

Ondanks dat het hoge tempo en vrolijke klankkleur dit album een feest maken voor de luisteraar ontbreekt een mooie ballad. Nergens daalt het tempo voor meer middernachtelijke sferen. Deze kant had ik graag willen horen van Michelle en haar liefdes verkopers.
Een ander (luxe) probleem is de lengte van de plaat! Een klein half uurtje en dan is plots alle vrolijkheid te einde. Het licht gaat aan. Je wordt gedwongen om de dansvloer te verlaten. Heb je alsnog de blues. De eerdere genoemde Harry loopt naar buiten, daar wacht de straat. Een nieuwe avontuur volgt.


Tracklist:
01. Another Sleepless Night
02. Dirty Pool
03. Come On Over
04. Cradle To Hearse
05. No Time
06. Heart Of Memphis
07. Memphis Soul Stew
08. Strange Angels

Website: Michele D’Amour And The Love Dealers


Ook op Blues Magazine ...