Michael Bloom And The Blues Prophecy – Whisper In The Wind
Format: CD – Digital / Label: Random Acts Media Records
Releasedatum: 20 april 2019

Tekst: Peter Marinus

Michael Bloom is een zanger-gitarist, afkomstig uit Chicago, en tegenwoordig verblijvend in Santa Fé, New Mexico. Hij speelde in het verleden in de band van Mary Lane, The No Static Blues Band. Op zijn, naar mijn weten, eerste soloalbum wordt Michael begeleid door The Blues Prophecy, Brant Leeper (piano, orgel), Michael Chavez (drums) en Robert Trumpy (bas).
Het album is gevuld met nummers, die allemaal een prettig ontspannen geluid hebben waarin het bijtende gitaarspel van Michael zich lekker kan uitleven.

Zo is de opener Time On My Hands een prima broeierig funky nummer, dat loom swingt en met gemeen snijdend slidegitaar werk. Daarna volgt de ontspannen luie shuffle Whisper In The Wind en bij het woord “lui” duikt al gauw J.J. Cale op. De rasperig klinkende gitaar past hier perfect en dat geldt tevens voor de swingende pianoklanken van Brant Leeper.
Ook Just Can’t Win heeft dat lekker ontspannen geluid met Michael’s bijtende gitaar naast het soulvolle orgel. I Remember Love is een broeierig pompende boogie waarin de piano al swingend centraal staat en waarin een, mij onbekende, zangeres opduikt. Brownsville funkt lekker lui met loom swingende pianoklanken en Michael’s broeierige slide.
De slowblues Old Man Blues zou, vooral door Michael’s bijtende gitaarspel, best wel eens bij fans van Walter Trout in de smaak kunnen vallen. Zijn bijtend harde gitaar is daarna te horen in het funky en ontspannen Till I Met You.
De funk heeft de overhand in het lui groovende No Luck At All. Het motto van Michael is hier “Bad luck is better than no luck at all”. Een motto, dat Albert King vroeger in zijn “Born Under A Bad Sign” ook al had. Het geluid in de bluesrocker Lisa is behoorlijk smerig en rauw. In deze instrumental is er ruimte voor zowel de elektrische als de akoestische gitaar. Michael’s bijtende gitaarspel krijgt in de loom pompende shuffle I Ain’t Got The Blues alle ruimte.
Het album wordt afgesloten met een cover van Dust My Broom met Michael dit keer op de akoestische slidegitaar.

Bluesrock fans kunnen dit album van Michael Bloom And The Blues Prophecy zonder aarzelen aanschaffen want dit is een overtuigend, degelijk bluesrock album.


Tracklist:
01. Time On My Hands
02. Whisper In The Wind
03. Just Can’t Win
04. I Remember Love
05. Brownsville
06. Old Man Bues
07. Till I Met You
08. No Luck At All
09. Lisa
10. I Ain’t Got The Blues
11. Dust My Broom

Website: Michael Bloom


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.