Foto Recensie: Mercedes Nicole - Constellation

Mercedes Nicole – Constellation
Format: Cd, digital
Label: eigen beheer
Release: april 2020

Tekst: Jos Verhagen

In deze hectisch tijden (Corona, Ukraine) is het lekker in een rustpuntje te vinden. Deze Mercedes Nicole brengt op aangename wijze een jazzy CD uit, die hoewel al uit 2020 pas recent bij Bluesmagazine onder de aandacht is gebracht.

Op Constellation brengt Mercedes Nicole, in relaxte stijl een soort van jazz/blues voort in lijn van haar voorbeelden Dinah Washington en Sarah Vaughan. Ze ver- en bewerkt bekende tunes tot een stijl die bij haar stem past; zo komen T-Bone Walker’s Stormy Monday, Dinah Washington’s Rich Man Blues, Turn Me On van Norah Jones en I Can’t Make You Love Me van Bonnie Raitt voorbij. Daarnaast brengt zij ook een tribute aan de King of the Blues, BB King, met een swingende jazz versie van The Thrill Is Gone. Een hoofdrol is er hier voor toetsenist Jake Sele, die dit nummer opluistert met een heerlijke Hammond solo, ook het drumwerk in het slot D’Vonne Lewis mag er zijn.

Naast dat het fijne luistermuziek is wordt er ook op sublieme wijze gemusiceerd; neem de heerlijk sax solo van multi instrumentalist Jay Thomas in Candy. Hij voorziet deze CD van fantastisch trompet, alt, tenor en sopraansax spel. Het funky groovende bas werk in Path of the Mystic is de basis voor een van de spaarzame uptempo nummers op dit album, een fijn nummer. Een ander hoogtepunt op deze plaat is Your love, in dit nummer geschreven door Mercedes en gitarist Jerry Wirkkala speelt de jazz gitaar een hoofdrol maar ook de standing bass, het drumwerk maken in dit nummer maken het een heerlijk geheel.

Verlang je ook naar een rustpuntje in deze onzekere tijden, probeer de Cd Constellation van Mercedes Nicole dan eens.

Your Love 2022

Tracklist:
1. I ain’t got nothing but the blues
2. Stormy monday
3. Rich man blues
4. There is something on your mind
5. Your love
6. Turn me on
7. I can’t make you love me
8. The thrill is gone
9. This bitter earth
10. Path of the mystic
11: Candy

Met medewerking van:
Mercedes Nicole: Vocals
Jake Sele: Piano 1, 2, 3, 5, 6, 9, 10 Organ 4, 8
Craig Hoyer: Piano 4, 7, 8
Evan Flory-Barnes: Bass 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10
Kevin McCarthy: Bass 1
D’Vonne Lewis: Drums 1, 4, 5, 7, 8; Bass 6
Brian Kirk: Drums 2, 3, 6,10
Thaddeus Turner: Guitar 2, 10
Jerry Wirkkala: Guitar 5
Jay Thomas: Horns 1, 3, 6
Yun-En Liu: Violin 7, 9

Website: http://mercedesnicolejazz.com/


Ook op Blues Magazine ...