melindaWitnessAlbumCover

Melinda – Witness

Format: CD / Label: Goldfeather Records / Release: 10 juni 2014
Release: 10 juni 2014

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

Soms wordt je weleens aangenaam verrast door nieuwe muziek. En dat is het geval met het album “Witness” van de talentvolle bluesrock singer/songwriter en gitariste Melinda Colaizzi uit Pittsburgh.
Op dit album staan zes eigen nummers en twee covers. Eén van de Black Crowes (“Seeing Things”) en een meer dan geweldige uitvoering van “No Expectations” van de Rolling Stones.

Het begint meteen al lekker stevig met het doorleefd gezongen “Trouble”. Geen slappe R&B of girlpop, maar stevige bluesrock! Het is een genot om naar de krachtige soulvolle stem van Melinda te luisteren.

Het album is strak geproduceerd door producer/songwriter Kevin Bowe. Jonny Lang en Kenny Wayne Shepherd  namen nummers van hem op op hun albums die bekroond werden met een Grammy Award. Hij schreef ook mee aan het tweede nummer “Time Runnin’ Dry”. Een dijk van een bluesrock song!

De uitstekende  gitarist Kristian Habenicht schreef ook mee op de zes orginele nummers zoals het meeslepend gezongen ” Your Turn To Cry”.
De titelsong “Witness” begint met een mooie riff en er is fraai mondharmonica- en prima gitaarwerk te horen. De nummers “Slide” met gaaf slide gitaarwerk en het rockende “Leave Your Key” complementeren de originele songs. In plaats van het Black Crowes nummer “Seeing Things” had ik liever nog een eigen nummer gehoord. Dat geldt niet voor “No Expectations” dat dit uitstekende album op een fantastische manier afsluit.

Kortom: Hedendaagse bluesrock zoals het moet klinken. Een absolute aanrader.

Tracklist

1. Trouble
2. Time Runnin’ Dry
3. Your Turn To Cry
4. Witness
5. Slide
6. Seeing Things
7. Leave Your Key
8. No Expectations

Website: http://listentomelinda.com/

Noot :
Op 29 juli a.s. besteedt Jan Marius in zijn radioprogramma Purple Haze op RTV Katwijk aandacht aan deze CD en is er ook een interview met Melinda Colaizzi te horen. (Wijzigingen voorbehouden.)
Het programma is ook via internet te beluisteren:  http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/