Foto Recensie: Melatti – Childhood Dream

Melatti – Childhood Dream
Format: CD – Digital (vanaf juli) / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 10 april 2018

 Tekst: Fons Delemarre

Zangeres en multi-instrumentalist Melatti heb ik ± twee jaar geleden een keer een paar nummers horen zingen met de Men In Blues (Chris Koenen, Aad van Pijlen, Robbie Carree en Harm van Sleen), die iedere zondagavond in het Leidse café het Praethuys hun eigen mix van blues en Americana spelen. Melatti was meegekomen met Harm en zong een paar nummers. Ze vond het een tikje spannend, maar het klonk prima.
Op het visitekaartje van Melatti (21) staat dat ze singer-songwriter, multi-instrumentalist en performing musician & teacher is. Met al die kwaliteiten op zak heeft ze op haar jonge leeftijd het album ‘Childhood Dream’ gemaakt, een verrassend volwassen eerste album. Verrassend, gezien haar leeftijd en verrassend gezien het feit dat de cd een zeer consistent album is wat betreft de sfeer en de muzikale kleur. Ze laat horen dat ze heel goed weet wat ze wil en hoe ze wil klinken.
Op de cover zie je het al: tikje vintage, hoedje met een veertje op het hoofd, beetje jazzy, in de weer met een ouderwetse microfoon voor een fraai geplooid, rood fluwelen gordijn. Genre: singer-songwriter met hier en daar licht-jazzy inkleuring. De titel van het album lijkt goed gekozen, want Melatti heeft kennelijk haar muzikale (kinder)droom in vervulling kunnen laten gaan. Alle nummers zijn van eigen hand en veel instrumenten (drums, gitaar, piano, percussie) bespeelt ze zelf. Harm van Sleen is vaste kracht op alle nummers (staande bas) en op één nummer zingt hij mee en speelt hij pedal steel en viool.
Verder is de muzikale inkleuring beperkt: Sue Palmer speelt twee nummers piano en hier en daar zijn er backing vocals, extra gitaar en sax toegevoegd. Maar het leeuwendeel van de muziek komt voor rekening van Melatti zelf.

Met ‘Childhood Dream’ heeft ze een sober, ingetogen, consistent en zeer muzikaal eerste album afgeleverd. Van deze Melatti gaan we meer horen!

Melatti - One Million Things


Tracks:
01. Can’t Get You Out Of My Mind
02. One Million Things
03. No!
04. Lady In Black
05. I Ain’t Fallin’ For Your Sweet Talk
06. Just For One Night (ft. Dani Wilde en Will Wilde)
07. How I Wish
08. Mrs. Steal Your Girl
09. One Day
10. Yell At Me

Website: Melatti (under construction tot 1 juli 2018)


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.