Matty T Wall – Sidewinder
Format: CD – Digital / Label: Hipsterdumpster Records
Releasedatum: 2 juli 2018

 Tekst: Joop van Rossem

Perth is de thuisstad van de Australische bluesrocker Matty T Wall die er met zijn hoedje en kort geknipte koppie uitziet als de broer van King Of The World frontman Ruud Weber. Zo goed als die vaderlandse band is de gitarist/zanger/liedjesschrijver nog lang niet maar talent kan hem niet ontzegd worden. In zijn jeugdjaren waren AC/DC en Metallica zijn vroegste leermeesters, zijn ommezwaai naar meer bluesrock getint werk werd veroorzaakt door Eric Clapton. In 2016 debuteerde hij niet onverdienstelijk met ‘Blue Skies’ en ‘Sidewinder’ is dus de opvolger van die plaat, waarop hij productionele assistentie krijgt de vermaarde producer Bob Clearmountain, bekend van zijn werk met onder meer The Rolling Stones, Bruce Springsteen en David Bowie.
Wall biedt op ‘Sidewinder’ een aangename mix van soul, blues, (heavy) rock en wat rustiger materiaal, zoals het akoestische Leave It All Behind, de fraaie cover van Sam Cooke’s Change Is Gonna Come, compleet met een prachtig orkestraal arrangement en het poppy en jazzy Ain’t That The Truth.
Van de steviger nummers blijven vooral Mississippi Kkkrossroads, Sidewinder en het lekker zwaar groovende Can’t Stop Thinkin’  hangen.

Om door te groeien naar de hoogste regionen van de eredivisie der bluesrock moet de Australiër nog de nodige stappen maken, wat niet wegneemt dat dit een fijne luisterplaat is.


Tracklist:
01. Slideride
02. Sidewinder
03. Something Beautiful
04. Change Is Gonna Come
05. Can’t Stop Thinkin’
06. Shake It
07. Going Down
08. Ain’t That The Truth
09. Sophia’s Strut
10. Walk Out The Door
11. Leave It All Behind
12. Mississippi Kkkrossroads

Website: Matty T Wall


Ook op Blues Magazine ...