Format: CD, digital, DVD, Vinyl
Label: eigen beheer
Release: 10 juni 2022

Je hebt blues liefhebbers die houden van akoestische blues en je heb blues liefhebber waarvoor het niet hard genoeg kan gaan. Die laatste kunnen hun hartje ophalen met Matt T Wall. Deze Australische gitaarbeul laat er geen gras over groeien op dit live album. Hij tovert hier een lekker potje bluesrock tevoorschijn met zijn trio bestaande uit hemzelf en Leigh Miller Bass en Ric Whittle drums, twee ervaren rotten in het muziek vak.

Het album opent met Broken Heart Tattoo, een vlammend intro wat doorgetrokken wordt met een vette rif om dan gas terug te nemen met soort van spoken word. De tekst verhaal over twee mannen en een liefje, wat verpakt wordt met mooi gitaarspel. Matty T trekt je op deze manier het nummer in. Na deze opening trekt hij ongenadig van leer met Sliderride, een potje gitaar scheuren van het beste soort met vette slide. Met een boogie intro steekt Burnin up burnin down van wal, straf rockend doortrekkend en vol gestopt met gitaar hoogstandjes een heerlijk nummer.

In Walk out the door, komt zijn grote voorbeeld om de hoek kijken, Stevie Ray Vaughn. In deze fijne shuffle geeft hij aan, dat het niet alleen scheurwerk is maar dat hij op een wat ingetogener wijze zijn held wil eren. Toch kan hij het niet laten en spreid hij zijn vingervlugheid te toon in Scorcher; een voortrazende instrumentaaltje, gebouwd op lekker bas en drumwerk. De gehele gitaar trukendoos gaat open en zoals Eric Gales, Dave Hole en Walter Trout in de liner notes aangeven, een gitarist om rekening mee te houden. Na deze vingeroefening gaat het tempo omlaag in de blues ballad This is real. Je kunt je afvragen is die een blues ballad, het is eerder jazzy, maar daarmee zeker niet slecht. Wat wel jammer is, dat tijdens de solo het nummer inzakt. Iets wat je live wel vaker hoort bij een trio.

Na een sprankelend begin zakt dit album in niveau; Voodoo Child, blijkt niet de Voodoo child van Jimmy Hendrix te wezen. Hier een nummer, laag in tempo vol gitaar spielerei. Die gitaar spielerei is overigens van goed niveau maar duurt mij net iets te lang met dik 14 minuten. Wat mede komt doordat er een bas en drum solo in verwerkt zijn. Ik snap dat deze bandleden ook hun bijdrage willen leveren maar ik hoor dat liever kort en bondig in een lekker uptempo nummer. Alsof de dik 14 minuten van Voodoo Child nog niet genoeg was strooit hij er in Sophie’s Strut een beetje overbodig Eddie Van halen achtig instrumentaaltje uit. Het afsluitende Smile is een track die schreeuwt om een mooie tekst, echter ook dit is instrumentaal nummer. Het geeft een onbevredigend einde aan een Album wat zo voortvarend van start ging.

Matty T Wall is ontegenzeggelijk een begenadigd gitarist, die zeker op de goede weg is maar een volwaardig en volledig album maken is de uitdaging voor de toekomst.

Tracklist:
1. Broken Heart Tattoo
2. Slideride
3. Burnin Up Burnin Down
4. Walk Out The Door
5. Scorcher
6. This Is Real
7. Voodoo Chile
8. Sophia’s Strut
9. Smile

Website: https://www.mattytwall.com/


Ook op Blues Magazine ...