Matt O’Ree Band –  Live At The Stone Pony!
Format: CD / Label: Jun Fan LLC
Releasedatum: 20 april 2019

Tekst: Gerrit Schinkel

Bluesrock zanger en – gitarist Matt O’Ree is op 26 februari 1972 in Holmdel, New Jersey geboren. Hij pakt zijn eerste gitaar als hij pas 13 jaar is en twee jaar later speelt hij al in verschillende bands. O’Ree wordt beïnvloed door Albert King, Howlin’ Wolf, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. In 1994 richt hij de Matt O’Ree Band op en begint met het schrijven van materiaal dat in 1998 op zijn debuutalbum ’88 Miles’ verschijnt.
De band staat in het openingsprogramma van o.a. Foreigner, Kansas, Buddy Guy, Lesley West & Mountain, The Outlaws, The Marshall Tucker Band, Johnny & Edgar Winter, Gov’t Mule en Walter Trout.
Matt O’Ree wint diverse prijzen zoals vier Asbury Park Music Awards voor ‘Best bluesband en beste gitarist en in 2006 wordt O’Ree uitgeroepen tot winnaar van de Guitarmageddon ‘King of the blues’, een gitaarwedstrijd van Guitar World Magazine, georganiseerd door BB King en John Mayer. In 2015 wordt O’Ree door John Bon Jovi gevraagd voor de tournee van Bon Jovi door Azië. Op 11 september 2016 wordt O’Ree geïntroduceerd in The NY/NJ Blues Hall of Fame.

Op 16 november 2018 trad The Matt O’Ree Band op in The Stone Pony in Asbury Park, New Jersey, de legendarische club die als springplank heeft gediend voor New Jersey artiesten als Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi en Southside Johnny & the Asbury Dukes. Opnames van het concert van 16 november 2018 verschenen vorige maand op ‘Live At The Stone Pony!’, het nieuwe album van The Matt O’Ree Band.

Met een ‘Please welcome The Matt O’Ree Band’, opent het album met de felle bluesrocker Ten. Een bonkende ritmesectie, een gierende gitaar, vette orgelslierten en backing vocals volgen dan in Saints And sinners. In Good Enough is het ruim achtenhalve minuut rocken in de beste traditie van Deep Purple met spetterende gitaarsolo’s en een heerlijke orgelsolo.
De sound van Deep Purple en Uriah Heep is ook volop te horen in Marry You. Een van de hoogtepunten is Worth The Live, een slowblues van bijna een kwartier, met lyrisch gitaarwerk en een fantastische lange orgelsolo van John Ginty.
In de vette bluesrocker Big Jenna (de naam van hun tourbus) is ook weer een lange orgelsolo te horen, naast de huilende gitaar en Ian Gillan-achtige uithalen. Een mooi rustpunt is de akoestische instrumental Song For Bennie, een fraaie ode aan een vriend van O’Ree, de in 2007 overleden zanger-gitarist Bernie Brauswetter van het uit New Jersey afkomstige bluesrocktrio BB & The Stingers.
Akoestisch en ingetogen met backing vocals is ook Awkward Silence. Het album sluit weer heavy rockend af met My Everything Is You, waarin organist David Bryan, een van de oprichters van de Bon Jovi Band, mag soleren achter een beukende ritmesectie en snijdende gitaarsolo’s.   

Conclusie:
‘Live At The Stone Pony!’ is onversneden en ongecompliceerde bluesrock waar de energie van af druipt.


Tracks:
01. Ten
02. Saints And Sinners
03. Good Enough
04. Marry You
05. Worth The Live
06. Big Jenna
07. Song For Bernie
08. Awkward Silence
09. My Everything Is You (feat. David Bryan)

Line-up:
Matt O’Ree – zang, gitaar
John Hummel – drums
Lex Lehman – bas
Eryn Shewell – backing vocals
Layonne Holmes – backing vocals
John Ginty – Hammond B3

Website: Matt O’Ree Band


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.