matt harlan

Matt Harlan – Raven Hotel
Release: 28 maart 2014. Label: Berkalin Records

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl)

Nogal een buitenbeentje deze CD Raven Hotel van de Texaanse singer/songwriter Matt Harlan voor een Bluesmagazine. Voor het merendeel authentieke folk/country dat weinig met blues te maken heeft maar de teksten zijn prachtig. Er is ook helemaal niets mis met zijn fraaie akoestische gitaarspel en zijn indringende stem en ingetogen zang. Rachel Jones zingt ook heel mooi op nummers als Riding With The Wind en het enigszins bluesy Slow Moving Train. Met het jazzy Burgundy & Blue met mooi contrabaswerk van Glenn Fukunaga en John Mills op Tenor Saxofoon is ook niets mis, maar het blijft wel een ander genre dan blues. Dat hoor je overigens meteen al op het eerste nummer Old Spanish Moss met heel sfeervol vioolspel van Maddy Brotherton en erg mooie zang van Rachel Jones. Sfeervolle, ingetogen folk/country songs volgen elkaar op.

En dan ineens Rock & Roll, een werkelijk fantastisch uptempo nummer, dat bewijst dat Matt Harlan meerdere muziekstijlen beheerst. Alleen dit nummer is het al waard om tot aanschaf van deze CD over te gaan. Het doet denken aan het vroege (en beste) werk van de Eagles. Nadat ik dit nummer op deze CD gehoord had werden op een of andere onverklaarbare reden de andere nummers ook ineens beter. Of is het dat je als bluesliefhebber aan deze CD even moet wennen? Ik denk het dat het geval is.

Kortom: een prachtige Americana CD afgeleverd door prima muzikanten waar je echt naar moet luisteren en die je beetje bij beetje moet ontdekken. Hoe meer je Raven Hotel draait hoe beter die wordt.

1. Old Spanish Moss
2. Half Developed Song
3. Second Gear
4. Riding With The Wind
5. We Never Met
6. Rock & Roll
7. Raven Hotel
8. Old Allen Road
9. Burgundy And Blue
10. Slow Moving Train
11. The Optimist
12. Rearview Display

Website Matt Harlan: www.mattharlan.com


Ook op Blues Magazine ...