Martin Barre – Roads Less Travelled
Format: CD – Digital / Label: Garage Records
Releasedatum: 26 oktober 2018

Tekst: Joop van Rossem

Wellicht kent de wat jongere bezoeker van Blues Magazine de naam Martin Barre niet. Deze Britse veteraan, geboren in 1946, maakte vanaf 1969- ten tijde van de opnames van het tweede album ‘Stand Up’- als opvolger van Mick Abrahams tot 2012 deel uit van Jethro Tull, maar werd verrassenderwijs niet uitgenodigd voor de festiviteiten rond het 50-jarig jubileum van die band in 2017. Barre was verantwoordelijk voor het fijne gitaarwerk in Tull en werd hoog gewaardeerd door vakbroeders als Ritchie Blackmore (Deep Purple) en Mark Knopfler (Dire Straits).

Naast zijn werk voor de band van Ian Anderson is hij ook altijd solowerk blijven uitbrengen en eind oktober ligt zijn nieuwe cd ‘Roads Less Travelled’ in de schappen van uw platenhandelaar. Op dat schijfje elf nieuwe nummers die genretechnisch gezien ondergebracht kunnen worden bij de afdeling ‘potente, bluesy rockers’. Opener Lone Wolf kent qua opbouw en instrumentatie trekjes van Jethro Tull, iets wat eveneens opgemerkt kan worden over het volledig akoestische instrumentaaltje Trinity. De meeste vocalen laat de ouwe rocker over Dan Crisp, maar ook vocaliste Becca Langsford komt aan bod, onder meer in het statige slotakkoord And The Band Played Only For Me.
Maar er zijn meer sterke stukken: wat te denken van Out Of Time, het met mandolinespel opgediende On My Way, de melodieuze rockers (This Is) My Driving Song en  Roads Less Travelled en het met een sterk refrein uitgeruste Seattle.


Tracklist:
01. Lone Wolf
02. Out Of Time
03. On My Way
04. Roads Less Travelled
05. Badcore Blues
06. Seattle
07. For No Man
08. (This Is) My Driving Song
09. You Are An Angel
10. Trinity
11. And The Band Played Only For Me

Website: Martin Barre