Mark-Robinson_Have-Axe-Will-Groove

Mark Robinson
Have Axe – Will Groove

Format: CD / Label: Eigen Beheer / Release: maart 2013
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

door Ton Kok

Mark Robinson is een zanger/gitarist/songwriter uit Bloomington, Indiana. Hij begon op dertien jarige leeftijd gitaar te spelen en binnen een paar jaar had hij zijn eerste betaalde optreden. Hij verhuisde voor een tijdje naar Chicago, waar hij speelde met ondermeer Lonnie Brooks, Jimmy Johnson, Son Seals, KokoTaylor en Bo Diddley. Na terugkeer naar Bloomington bleef hij veel muzikanten begeleiden, zonder overigens zijn vaste baan er  op te geven. Dat deed hij uiteindelijk wel in 2004. In 2011 verscheen zijn eerste soloschijf Quit You Job – Play Guitar. 

Zijn tweede cd Have Axe – Will Groove.

Robinson levert met deze cd een indrukwekkend album af, gevuld met voornamelijk eigen nummers. Zijn gitaarspel is bluesy, gelardeerd met de nodige jazzy licks. Met “Driving Real Fast” opent het album met een lekker boogie nummer, waarbij je direct in beweging komt. “Baby’s Gone To Memphis” heeft een lekkere twang-gitaar en de achtergrondzangeressen geven net dat beetje extra aan het nummer mee. “Angel Of Mercy”, “Lifetime Prescription” en “Lonely Avenue”, zijn de langzame nummers op de cd en worden prachtig ingekleurd door Michael Webb op Hammond. Ook horen we jump blues in “Cool Rockin’ Daddy”. “Rhythm Doctor” heeft een heerlijk New Orleans sfeertje.
Slotnummer is het onheilspellend klinkende “Blue Moon Howl”. De zang in dit nummer vind ik persoonlijk een beetje geforceerd overkomen, maar dat is eigenlijk het enige minpuntje dat ik kan ontdekken.

Mark Robinson heeft met Have Axe – Will Groove een prima cd afgeleverd, die hopelijk ook in Nederland de aandacht krijgt die hij verdient.

Tracks
1. Drive Real Fast
2. Baby’s Gone to Memphis
3. Angel of Mercy
4. Cool Rockin’ Daddy
5. Broke Down
6. Pull My Coat
7. Lifetime Prescription
8. Rhythm Doctor
9. What’s the Matter Baby
10. Lonely Avenue
11. Blue Moon Howl


Ook op Blues Magazine ...